Pk-kentällä. Ja eikö taas alkanut sataa kun tein lähtöä kotoa! No, emme ole sokerista, eikä muuten mitään, mutta hyppyesteitä minä kyllä vähän kammoan märkinä ja niitä nimenomaan oli tarkoitus tänään ottaa.

Koira venasi autossa ja peitin näkymät niin, että se ei nähnyt mitä teen kentällä. Kävin viemässä eteenmenoa varten narupallon valmiiksi kentän päähän. Sitten koira ulos.

Aloitin tasamaanoudolla. Palkka vauhdista, ihan hyvällä laukalla tulikin.

Sitten hyppynouto metrin kiinteällä esteellä. Menohypyssä vähän kolautti jalkoja esteeseen, paluun kiersi. Porsas! Menin vastaan ja otin kapulan pois ja sanoin että ei kelpaa. Vein koiran ja kapulan esteen toiselle puolelle ja otin sieltä pelkän palautuksen. Nyt hyppäsi ja sai palkan vauhdista. En tiedä mistä moinen. Ehkä sitä sattui varpaaseen? ;P Lämmittelynkin olis voinut tehdä, tuo metrin hyppy on kuitenkin tollaselle puolen metrin sintille vaativa juttu. Otin muutaman toiston pelkkää hyppyä ilman kapulaa, hyppäsi kaikki sekä meno- että paluusuuntaan.

Jyrkän A-esteen otin hyppykämmin ja liukkauden takia vaan yhteen suuntaan ilman kapulaa. Toimi. Estenoudon tein matalalla a-esteellä, hyvä oli sekin, ei kiertänyt.

Eteenmeno. Perusasennossa ennen lähetystä virittelyt "kaukana", hyvin katsoi eteensä kentän reunalle. Päästä päähän on aika pitkä matka. Seurautin 10 askelta ja käskystä koira lähti hienosti suoraan. Eteni varmaan suurinpiirtein juuri kokeessa vaadittavan matkan suoraan, sitten kaartoi oikealle, sitten vasemmalle, koko ajan siis myös eteen mennen. Sellanen S-kirjain. Sieltä näki pallon ja meni sinne. Ei se nyt ihan tyylipuhdas eteenmeno ollut, mutta olipa silti :D

Koira hetkeksi autoon, virittelin pyssyn valmiiksi. Paikallamakuuta varten otettiin kuppiin nameja ja se jätettiin koiran taakse. Poistuin parikymmentä askelta, olin kylki kohti koiraa, ja vilkuilin sitä silmäkulmastani vähän vaivihkaa. Hyvin olisin voinut olla selinkin. Ekaa ammukseen reagoi terästäytymällä, höristi korvia ja ryhti kohosi aavistuksen (oli siis hyvässä ryhdissä jo valmiiksi, ni siksi vaan pieni muutos). Toisen ammuin n. 10sek kuluttua ja siihen ei mitään reaktiota. Tungin pyssyn taskuun ja menin vapauttamaan koiran palkalle.

Kaikki siirtymät tehtiin pohkeeseen taputtamalla (taputan kerran tai kaksi, siitä on tullut arkiseuruukäsky), koira seurasi vähän liiankin hyvin, melkeen oikeeta seuruuta.