Tokotunnilla omalla hallilla. Osaamisemme ei ihan vakuuttanut ;P No mutta onhan tässä vielä pitkä viikko aikaa treenata.

Alkuun paikalla makuu pari min (?), paikalla vain kolme koiraa, L reunassa vasemmalla. Yhtä aikaa maahan, vuorotellen ylös (me vikana). Ei mitään huomautettavaa, tosin viereistä koiraa komennettiin melkeen koko ajan piilosta ja L oli varmasti ollut varmuuden vuoksi aivan henkeään pidätellen :D. Loppuperusasento olis saanut olla ehkä ihan himpan pystympi, jos nyt jotain viilattavaa on keksittävä.

Siitä suoraan yksilöliikkeisiin, oltiin ekana, ja teemana ohjattu nouto. Tässä tosiaan sain kommentin siitä, että miten niin ei osaa, kun kokeeseen on ilmottauduttu. No hei, tartteeko sitä ykköstä aina mennä tavoittelemaan, mulle riittää että selviän elossa... jännittää varmaan yhtä paljon kun eka alokasluokan koe.

Ongelmana on siis lähinnä merkille meno. Luksi ei ole "noutohullu" siinä mielessä, että se painelisi tuhatta ja sataa kapulalle ja kapulan kanssa takaisin, mutta nouto on kuitenkin käsittääkseni aika vahva liike sille. Se siis hakee, nostaa ja tuo kapulan mulle vaikka vauhti olis mitä on. Kapulat kuitenkin ohjatussa noudossa vetää koiraa puoleensa ja sen mielestä merkin voisi jättää kokonaan väliin. Toisaalta historia tässä liikkeessä ei ole kovinkaan pitkä, uskon että koira tarttee vaan lisää harjoitusta. Aiemmin on noutoa treenattu joskus kapula viemällä ja nyt pitää ensin katsoa niiden vienti ja sitten ei mennäkään suoraan kapuloille.

Saatiin hyvä vinkki merkkiin. Olen palkannut koiran pääosin sen taakse pallolla heittäen, jotta saan vauhtia merkkiin. Tai jos otan koko kierron, palkka on tietty mulla tai lentää mun taakse. Nyt koira merkille ja huudetaan normaalisti stop kun on oikeassa kohdassa, ja samalla heitetään pallo maahan mun ja merkin väliin. Saa tulla kunnon lätsähdys jotta koira varmasti huomaa sen. Toimi todella hyvin ja vaikutti nopeasti juuri siihen, että koira ei valu merkin ohi kapuloille. Täytyy vaan tarkkailla että merkille meno pysyy kuitenkin hyvänä, eikä koira yritä jäädä liian lähelle, eli välillä myös palkka koiran yli sen taakse.

Noudettiin vain oikeaa, vasen oli niin lähellä puomin alastuloa. Kerran pysäytin koiran liian aikaisin merkille ja siitä se lähti keskikapulalle. Ekalla käskyllä ei mitään reaktiota, sitten mylväisin STOPP!! niin että reagoi. Juuri ennen keskikapulaa. Uudelleen ohjauksella vaan ei katsonut suuntamerkkiä lainkaan vaan kuunteli pelkän käskyn ja nappasi keskimmäisen. Voihan räkä. No, tätä pitää harjoitella erikseen, ja mun oltava tarkkana etten stoppaa merkillä liian aikaisin.

Saatiin se lopuksi koko liike onnistumaankin. Nyt vaan pelkkää merkkiä ja suuntia erikseen ennen koetta.

Itsekseni kävin ottamassa hallissa metallinoudon (palkka heti noston jälkeen, joka kyllä oli aikasen hidas). Toinen metallinouto agiputken läpi. Oli mudista hauskaa ja tuli takaisinkin laukalla, josta suoraan kanssa leluun. Asentojen erottelua 10 namilla, muistaakseni istu, istu, maahan, seiso, istu, seiso, maahan, maahan, istu, istu. Kaiken teki oikein. Kokeilin putken avulla myös stoppia ja sehän toimi hienosti! Siis koira suht kaukaa putkeen ja sen mennessä sinne kehuin. Kun koira tuli ulos ja kohti mua, stoppasin seisomaan. Oli hyvä! Pitää vaan jotenkin erotella sille koska tehdään tokoa ja koska agia - agiradalla ei todella tartte olla valmiina pysähtymään...