Ollaan lähdössä huomenna vaeltamaan pariksi yöksi. Kova pakkaaminen on käynnissä ja hieman on huolestunutta väkeä seurailemassa puuhia. Helpostihan kaksi tuollaista hurttaa unohtuu kotiin, niin kannattaakin pitää itse huoli että pääsee mukaan.

Viime yö oltiin mökillä. Oli kamera ja otin paljon kuvia, mutta kas kummaa, yksikään ei ole onnistunut. Ulkokuvissa koirilla on liikaa vauhtia ja sisäkuvissa valo ei riitä. Ketut.

Keskiviikkona oli tokotunti, viimeinen kerta. L teki ohjattua oikealla kapulalla ensin koko liikkeenä ja sitten pelkän merkin, zetan ekaan istumiseen asti (ei istunut, ei toisellakaan. Otettiin pelkkää istumista avustettuna pari kertaa ja sitten taas pelitti), zetan pelkkänä seuruuna vaikka liikkuri hoki normaalisti käskyä (ei ennakoinut yhtään) ja hieman kaukoja ihan läheltä. Ilma oli aikasen painostava ja meistä kummastakin oli veto pois sekä sen että eilisen kokeen jäljiltä, ja se näkyi kyllä koirassa.

Ennen tunnin alkua siinä autoilla oli yhden ryhmäläisen 7-viikkoinen belgianpaimenkoira moikkailemassa ihmisiä. Tulin juuri L:n kanssa pissalta ja irti oleva pentu sinkosikin meidän luokse. Töppösellä nousi häntä pystyyn ja turjake niskaan ja minä murahdin sille että nätisti. Pentu tuli iloisena tästä välittämättä luokse ja heittäytyi suorilta selälleen töppösen naaman eteen. Töppösellä meni pasmat ihan sekaisin, murisemaan se ei alkanut niin kuin aikuiselle koiralle varmasti olisi tehnyt. Muistutin uudestaan painokkaasti että nätisti. Se haisteli pentua ja villat laski ja uskalsin jo huokaista että koirani ei syö kaikkia vaan sillä on kuin onkin joku järki päässä. Sitten se totesi että tää on ihan pieni oikeesti ja rakastui aivan totaalisesti <3 :D Pentu kelli maassa ja huitoi pikku jaloillaan ällää ja L kuonollaan leikitti sitä. Oi voi. Kun yritin sanoa, että mennääs nyt ja pitäis alkaa hommiin, töppönen oli sitä mieltä että ei vielä, ja piti ihan korottaa ääntä että nyt oikeesti oli tarkoitus aloittaa toko eikä pitää mitään leikkituntia. Mudi haluaa oman pennun. Harmi, että ne ei kauaa ole tollasia herttaisia rääpäleitä, vaan niistä tulee pian neljä, viisi, kuusikuisia ja silloin ne on pelkkää hammasta ja itse pirua. Mudi haluaa palauttaa pentunsa, veikkaan.

Jossain vaiheessa meinasi tulla kunnon rähinä. Tai tuli. L ja reilu 1,5v uroskoira vähän oli sitä mieltä, että kumpikin voi painua hittoon. No, kumpikin sai aika kylmää kyytiä ihmiseltään ja hyvin mahduttiin taas seisomaan vierekkäin, kuten tähän asti on mahduttu, ja mahdutaan jatkossakin että me omistajat voidaan höpötellä.