Läheisellä pikkuhiekkakentällä.

Ohjattuun laitoin koematkat, paitsi noudettavan puolen kapula lähelle (melkeen merkin tasolle - 5 metriin). Itse jäin myös kuitenkin muutaman metrin päähän koirasta (merkistä). Aloitettiin oikealla, ja se tuntuu olevan Luksille helpompi. Tai sitten toisen puolen jälkeen aina se uusi puoli alkuun takkuaa? Vasenta ei ekana meinannut löytää, koira tuli hämillään mun luokse, en sanonut mitään. Koska koirakin jäi jumimoodiin eikä vaikuttanut liikahtavan siitä mihinkään, annoin uuden käskyn ja auttelin sitä kunnes kapula löytyi.

Merkille pääosin vein sen, pari kertaa käskytin. Loppuun pelkkiä kiertoja 10 metristä kapuloiden ollessa koematkalla. Vähän hidasta laukkaa alkoi jo olla, mun pustan paimen hyytyy kuumassa nopeasti :(

Loppuun paikalla istuminen. Harvoin tätä on tehtykään, mutta jäi mieleen viime kerta, kun koira oli kovin levoton ja piti tulla piilosta esiin kieltämään vilkuilut. Eikä kieltelykään meinannut auttaa! Nyt jäin näkyviin ja varustauduin naksulla ja nameilla. Vjaa pari minuuttia ehkä kaikkiaan istui, välipalkkailin viidesti. Ei vilkuillut mitään, mutta ilme olisi voinut olla hieman skarpimpi, nyt koira läähätti. Pysyi kuitenkin ryhdikkäästi istumassa, kaikenlaiset lässähtämiset on ehdottomasti nounou.