AMK:n kentällä, oikein mukava viileä sää, ei kuitenkaan satanut. Koirani oli kuin 30-asteen helteen laama, se laahusti mun takana ja teki kaiken kovin hitaasti ja vaisusti itsekseen. Tiinakin heti sanoi, että mikäs Luksia vaivaa, ei ole lainkaan oma itsensä. o_O Se on ehkä nuollut jalkojaan kun nyt jotain yritän keksiä, muuten ei mitään oo sattunut. Ei arista mitään kohtaa, ei ole jäykkä, taipuu normaalisti yms, kun kokeiltiin. Tytti on sitä riepottanut kyllä parina viime iltana pihassa, kun ei ole juuri sen kauemmas lenkille menty, että voihan sillä joku lihas vaikka olla kipeä? Selässä, siihen se tassujen nuoleminenkin viittaisi.

Ohjattu nouto, noudettiin vain vasenta. Koematkat. Eka palkka merkille, oli hidas, mutta selvästi meni merkille eikä yrittänytkään oikoa kapuloille, mistä eilen väännettiin. Toisella sitten koko nouto, nyt merkkikin nopeutui. En enää muista missä järkässä tässä kävi mitäkin. Jokusen kerran meni keskikapulalle, kerran oli jo vasemmalla ja ottamassa sen, kun jättikin sen ja hiippaili keskimmäiselle seisomaan, wtf? :D Tuli niitä onnistuneitakin, ja väliin pelkkää merkkiä. Yksi keskikapulalle meno oli ainakin tosi hyvä virhe -> huusin perään napakasti stop! ja koira totteli -> pääsin palkkaamaan pallolla siitä. Merkille se pysähtyy ihan kevyellä stopilla mutta jos on menossa jo kapulalle, huuto saa olla aika mylväisy, muuten ei reagoi. Ollenkaan, tai ainakaan nopeasti. Tiinan mielestä osaaminen oli aika vahvoilla ja "tehän saatte tästä hyvät pisteet kokeessa". Jos kaikki onnistuu niin ehkä joo, mutta ei se kovin vahva liike tosiaan vieläkään ole.

Seuruukaavio. Pyysin paljon hidasta ja juoksua ja kaikkia käännöksiä niihin, lisäksi siellä taisi olla yksi juoksusta seisomaan jääminen ihan yllättäen mulle. Siinähän sitä sitten juostiin :D Heti alkuun nappasin koiraa juoksun täyskäännöksessä vähän poskista, että nyt tarttis skarpata. Sen jälkeen se teki tosi hienoa työtä! Juoksusta vas. käännös ja liike seis meni ekalla ihan persiilleen, kun joku sotkeutui omiin jalkoihinsa. Koira kuulemma teki todella hienon käännöksen takapäällään. Toisella yrityksellä mäkin pysyin pystyssä :D. Hitaassa tuntui välillä että koira jätättää, mutta eipä se niin tehnyt. Seisomaan jäi hyvin vaikka käskyni tuli oudolla äänellä kun en ollut valmistautunut itse.

Luoksetulo. Sanoin tehneeni stoppeja aamulla, joten otettiin vaan läpijuoksu, merkit oli matkalla. Lähti niiiin vaivaista ravia että en ollut uskoa silmiäni. Kun toivuin järkytyksestä, patistin että nyt sitä vauhtia. Koiran saavuttua vein sen takas alkuun. Hetsasin vähän lelulla ja seuraava otos oli laukkaa, mutta aika hidasta sellaista. Sai silti palkan. Voi voi, onkohan se oikeesti kipeä?

Paikalla olo. Viisi (?) koiraa, L toisena oikelta. Voihan senkin nollata kun eka tuplakäsky maahan ja tuplakäsky ylös! Tosin ylös nousemiseen en toista käskyä antanut, vaan nostin koiran omin kätösin. Sen jälkeen x kertaa maahan- sivulle - maahan jne ennen palkkarasiaa. Makuu oli ollut oikein hyvä mutta eipä paljoa lohduta.

Itsekseen tein vielä ruutua, kahdessa erässä. Ekan kerran ohjatun jälkeen ja tokan kerran tässä lopuksi. Ekana merkiltä oikealle ruutuun, jälkimmäisessä erässä ruutu vasemmalla. Matala namilätkä oli ruudussa. Ekalla ongelma oli ruutuun löytäminen; yksi lähetys meni pieleen kun koira ei hahmottanut ruutua. Kun havaitsi sen, pinkaisi kyllä tosi lujaa matkaan. Toistoja muutama. Jälkimmäisessä erässä merkki oli siis ruudun toisella puolella kaukana, mutta ruutu oli niin vahvasti koiran mielessä että tapeltiin oikomisesta. Kierrä-käskyllä lähti siis kohti merkkiä mutta muutaman metrin jälkeen kaartoi satasella ruutuun päin. Tässä se kestää kieltämistä ja vasta kunnon EI! riitti, aiemmat äp-äp yms. kiellot ei tehonneet, vaan virhe toistui pari kertaa.

Merkistä pitäis saada kivempi juttu. Namilätkä sinnekin sen taakse? Muita ideoita?

Laitoin koiralle BoT:n päälle, toivotaan että sillä ei nyt ole mitään kummempaa. Seuraillaan tilannetta. Tokon jälkeen käytiin metsiksellä lenkillä koko jengi ja koira kyllä oli ihan normaali ja leikki Tytin kanssa.