Tytin remmilenkkikuuri päättyi ja mentiin juhlistamaan sitä metsikselle. Oli uimalelutkin mukana, tattipolun parkkikselta talsittiin laiturilammelle. Kyllä oli seisojalla i-ha-naa <3 Uitettiin koiria aika kauan ja pulikoitiin ihmiset myös. Ei se nyt vielä turhan lämmintä ollut, mutta sen verta kuitenkin, että kahdesti käytiin. :D Meinasi ihan tulla kiire tokotunnille kun aika riensi.

Tokossa alkuun seuruuta käskytettynä. Havaitsin, että sivuaskelia vasempaan olen tehnyt viimeeksi voittajan kokeessa, ja sen oli näköistä ja tuntuistakin :P Muuten aika jees. Tiina myös häiritsi koiraa kävelemällä vieressämme ja olemalla tiellä niin että väisti juuri alta pois, kun seurautin koiraa häntä kohti. Lisäksi koiraa houkuteltiin patukalla. Alkuun muutama kielto mutta kun sai jutun juonesta kiinni, patukka sai lentää yli ja ohi eikä ilmekään värähtänyt siihen suuntaan :)

Seuraavana yksilöliikkeenä merkkiä. Laitettiin kaksi merkkiä n. 20m etäisyyteen toisistaan ja minä seisoin keskellä. Eka lähetys oli epäonnistunut, läähättävä koirani ravasi merkille ja kävi sen viereen makuulle. Herättelin sitä vähän ja otettiin uudestaan. Nyt oli aivotkin mukana ja myös vauhti parani. Kierrätettiin pari kertaa niin, että takaisin päin tuleva koira suoraan lennosta toisen merkin kiertoon. Toimi. Kerran stop kun vauhti oli kova, hyvin reagoi. Ja alkoi heti ennakoida, joten loppuun vielä jokunen vauhtikierto.

Viimeisenä oli vielä aikaa tehdä jotain. Luoksetuloa olisin halunnut, mutta koira oli niin nuutunut, että piti keksiä jotain ei-vauhdikasta. Katsottiin sitä vasempaan sivuaskeltamista ja etsittiin siihen sopiva tekniikka. Pieni olkapääapu auttoi kovasti. Eiköhän sekin kuntoon saada kun muistetaan mokoma liike jatkossa.

Loppuun paikallaolot yhdessä seuraavan ryhmän kanssa. Ensin 2min istuminen. Me tokana vasemmalta. Selvisi, että reunimmainen narttu oli juoksuissaan - ohjaaja sai suunsa auki vasta kun narttu oli jo siinä vieressä ja urokset naama pitkällä sinne... kiitti hei. Otin sitten häiriöharkkana ja jäin alkuun näkyviin. Koira oli hienosti, välipalkkasin ja menin piiloon. Jäin auton taakse niin, että näin koiran ikkunan takaa. Kun alkoi nuuhkia narttuun päin, ärjäisin kiellon niin kovaa kun ilkesin muita häiritsemättä. Loppuajan oli sitten ihan ok, joten kaipa se oli onnistunut suoritus kuitenkin.

Makuu samoin 2min. Odotin että muut käskee maahan (ei reagoinut) ja käskytin itse vasta sitten. Ei reagoinut siihenkään. Koira kyllä juuri katseli ihan muualle, joten menee ehkä osin sen piikkiin. Pitää muistaa ottaa se kontaktiin sivu-käskyllä ennen kuin liike alkaa. Toisella omalla käskyllä meni. Tiina lupasi vahtia kun menin oikeasti piiloon. Kerran oli kieltänyt narttuun päin kuikuilut, muuten ok. Lopussa odotin kanssa että muut nostaa ensin ja otin vasta sitten oman sivulle. Vähän hidas nousu. Hmpf, tällä hetkellä tilanne on siis se, että ei ennakoi tai reagoi vääriin käskyihin, mutta himpan aina hirvittää reagoiko omiinkaan. Tää on kyllä ikuista tasapainoilua, vielä hetki sitten se saattoi laota maahan vaikka kukaan ei sanonut mitään, kunhan näytti että tietää kyllä mitä kohta tulee ;)

Loppuun vielä paikkaukseksi Tiina huuteli eri puolilla vieressämme "maahan!". Palkkasin kun L pysyi sivulla istumassa. Neljän tai viiden jälkeen käskin itse maahan. Kärppänä vajosi, sai palkkansa ja pääsi autoon ja kotiin huilimaan.