Joo, ei oo koira kipeä, ja luulen että se on vähän sluibaillut hommissa muutenkin viime aikoina. On ollut kuumaa ja sitä sun tätä.

Metsäkoululla. Tarkoitus ottaa ennen lenkille menoa vähän tokoa kentällä. Vein merkin (vaihteeksi iso ruutumerkki) valmiiksi, sen taakse vyölaukku, muovipussi ja koiran kuppi ja kauimmas ohjatun kapulat koematkalle. Halusin siis pelkkää merkin kiertoa - vauhdikasta ja täsmällistä kiertoa eikä karkaamista minnekään.

Ekan kerran koira sai huudot siitä, kun jätin sen odottamaan mennessäni laittamaan kapuloita. Tyyppi oli kai ihan ajatuksissaan ja hiippaili perään. Ehkä vähän turhan roimasti availin äänihuuliani vaan tällaisesta mokasta, mutta meni jo.

Sitten lähetin sen merkille ja ohihan se paineli, jotain tavaraa tutkimaan. "Ei"-huuto koiran perään, käsky takaisin ja koira suoraan autoon. En koskenut siihen lainkaan, se käveli itse.

Hetken kuluttua uusi yritys. Rauhoituin itse, rauhoituin oikeasti. Koira tuli halukkaasti autosta ulos. Mikä täydellinen merkki! Lähti niin kovaa että viereeni hiekalle jäi kiihdytysjäljet ja kaarsi ah niin kauniiseen kiertoon heti tolpan takana, vailla aikomustakaan singota minne sattuu merkin ohi! Palloon se kyllä selvästi purki painetta, mutta korvat pystyssä ja kaikin puolin ryhdikkäänä. Kerrankin täydellisen sopivasti mitoitettu palaute :)

Jokunen toisto kiertoja, yksi jonka stoppasin merkille. Stoppi oli vauhdista huolimatta hyvä. Se siis osaa kun se laitetaan tekemään. Koira sai huilia hetken, hain häiriötavarat veks ja kävin nostamassa kapuloita. Haetutin vasemman, mutta vein koiran merkille seisomaan, en lähettänyt. Pisteet mulle: muistin että älä aina junnaa koko liikettä! Muistaakseni eka meni hyvin mutta sitten kun piti ottaa se "toinen vielä", niin tuli taas ihme säätöä. Pyörähti vasemmalle mutta jatkoi pyörähtämistään niin että menikin oikealle. "Stop" ja uusi ohjaus -> meni keskimmälle. "Stop" ja vielä uusi ohjaus niin sain sen ottamaan vasemman. Hmpf, olis ehkä kantsinut palkata jo ekasta stopin tottelemisesta eikä junnata, mutta tulipa kokeiltua sekin. Kolmas käsky vaan taitaa jo nollata koko liikkeen?

Loppuun yksi vauhtiluoksetulo merkin ja kapulan ohi, ne oli niinku stoppimerkkeinä. Parempi kuin eilen mutta vois se ehkä himpan kovempaa vielä tulla.