Vois lisätä nää tänne nyt kun muistan. Kun en näköjään ole nukkumaankaan päässyt.

Tein eilen kasvissosekeittoa ja annoin huvikseni pennun maistaa. Sopassa on iso kukkakaali, kilo porkkanoita, pari sipulia, vettä niin että peittyy, kasvisliemikuutioita 2kpl ja 2dl kermaa. Lorautin sen annokseen vielä tilkan öljyä houkuttimeksi. Namii! Nyt lämmitin itselleni annoksen ja annoinpa pennullekin oman osansa. Vois alkaa pikkuhiljaa totuttaa sitä näihin kasvismössöihin, tarkoitushan on isona siirtää se ainakin osittain barffille. Kasvisliemikuutio ja kerma nyt on aika tarpeettomia piskin soseisiin, ja öljykin vois ehkä olla jotain muuta kuin tavallista rypsiöljyä. No, tuskinpa haittaa jos satunnaisesti saa tällaistakin.

Toinen sen suuri herkku on mannapuuro. Meillä ei ruokita koiraa pöydästä, ei koskaan silloin kun mä syön, mutta vasta kun teen ruokaa tai olen lopettanut ja selvästi jo korjannut astiat veks, saatan antaa sen maistaa kaikenlaista tilkan ennen kuin laitan astiat pesuun. Tarjosin kerran mannapuurokauhaa nuoltavaksi. Ja se nuoli! Maha on kestänyt tavallista maitoa hyvin, ei oireita siitä.

Peruna-, punajuuri- ja sienisalaattimuovirasiat se saa nuolla kun olen kaapinut ne tyhjiksi ja ovat menossa roskiin. Perunasalaatin kohdalla ajattelin että mahtaako se edes maistaa, mutta hyvin veteli. Sienisalaatti epäilytti vielä enemmän, se on jotenkin pistävämmän makuista, etikkaista tms. Jooei, hyvällä halulla imuroi. Sitten joku kerta oli punajuurisalaattia ja arvelin että tätä se nyt ei ainakaan syö. Väärässä olin.

Sit vielä nää Todella Kummalliset. Rotilla on alusina lämmityspellettiä, sellasia puupötkylöitä mitä käytetään oikeasti lämmitykseen. Luksin mielestä ne on ihania syötäviä. Kun vaihdan puruja, annan sille yleensä nätisti rauhassa odottamisesta yhden pötkylän palkaksi. Ei se sitä kokonaan syö, mutta lussuttaa ihan märäksi ja nielee vissiin osan. Tuskin se kepin pureskelua kummempaa on, mutta ei voi käsittää, kuka haluaa sahanpurua suuhunsa?!

Rottien papanat. Suti-rotta ei oo täysin sisäsiisti, kaksi muuta tekee 99% tiettyisin paikkoihin mutta Suti vääntää minne sattuu. Onpahan oma siivoaja, se nuohoaa keittiön aina kun rotat on ollu vapaana ja korjaa sattumat pois. :D