Onko tää nyt sit supervarhainen aamulenkki vai myöhäinen iltasellainen? :D

25min puistossa irti juoksemassa. Ei ketään missään, ei edes jäniksiä, joita kyllä pelkäsin. Pentu liinansa kanssa kaahottaa tuhatta ja sataa. Meinasin päästää kokonaan irti, kun ärsytti taas itse varoa liinaa. Yksi luoksetulo, oli menossa tuhatta ja sataa n. 20m päässä. "Luksi!" Teki sellasen aika loivan u-käännöksen, ja heti kun näin että reagoi nimeensä, lisäsin "tule!". Kourallinen maksalaatikkoa rasiasta palkaksi.

Vähän lumikokkareiden heittelyä, yhden ränsistyneen rakennuksen portaille kiipeäminen, frolicin muruja palkaksi oma-alotteisesta kontaktista n. kymmenen kertaa yhteensä. Joka käyntiä en noteeraa namilla. Tarjosi myös sivulle tuloja, en palkannu yhtään kertaa.

Ihan lopuksi mä pääsin piiloon. Yritin monta kertaa, mutta se epeli kuuntelee mun askelia. Tasainen jumputus = ei tarvii tsekata kun ehkä 5s välein missä mamma menee. Heti jos tempo muuttuu, alusta vaihtuu, saati pysähdyn, se tsekkaa saman tien missä menen. Lisäksi se on rakennusten nurkilla ja risteyksissä yms jo oppinu odottamaan ja ottamaan multa suunnan, teen nimittäin lähes aina niin että jos se juoksee edellä jonnekin päin niin mä menen tasan eri suuntaan. ;) Hemmetin hankalaa päästä piiloon! Ehdin kuitenkin kerran, kun se oli menossa kovaa vauhtia n. 20m päässä, hypähdin vaan puuta vasten. Sen herneet ei kyllä juuri siellä pääkopassa kohtaa, se jäi vaan paikoilleen, yritti tietysti kuunnella. Sit liikku vähän matkaa ja päästi taas surkean "ppiiiiiiiiiiiip :(" -äänen. Lopulta älysi lähteä tulemaan reilusti takas päin, ja sit astuinkin esiin suunnilleen samalla hetkellä kun se näki mut. Olipa iloinen jälleennäkeminen, nopeastipa ehtii tulla mammanpojalle ikävä! ;D

Eteentulotreenikö lie jo vaikuttanut, mutta pentu tarjosi tossa äsken pöydän alla eteen tuloa! Se ei ole koskaan ikinä milloinkaan mennyt mun jalkojen väliin kun istun tässä pöydän ääressä, vaan tulee aina vasemmalle puolelle tuolin vierelle jalkaan kiinni. Syöttelin sille sit namirasiasta nappulaa useaan otteeseen. Aika epeli se kyllä todella on!

Äsken paimensin rotat takas häkkiin ja pentu kävi taas tsekkaamassa keittiön. En tiedä onko toi joku rottien kusema mainoslehti, mutta jonkun se sieltä toi ja repii sitä nyt pedillään. Kantoi sen pedille, kysyin että mitä sulla oikeen on, ja se jätti sen sinne ja tuli heti vähän nolona mun jalkoihin. En sanonu enää mitään, joten hetken päästä se meni pedilleen repimään sitä. Ihana "lupaa kysyvä" pentu. :D Koskaan se ei oo ottanu tosta lehtikasasta mitään, eli luulen että rotat joku kuseksi siihen tai tiputti ruokiaan tms, tuskin toi piski tyhjää mainosta olis hakenut. Samapa se, jos alkaa kantaa enemmänkin, niin kiellän.

Kohta vois mennä nukkumaan. Jos on tarkoitus ehtiä huomenna valoisaan aikaan metsälenkille, niin olis hyvä herätä ennen iltapäiväkolmea...