Kävin hakemassa äijän ilman koiraa, ja pentu ei juuri noteerannut kun sisälle tuli yhden ihmisen sijaan kaksi. Ei se sitä mitenkään kyräillyt, mutta ei saanu mitään erikoishepuleitakaan. Muistaakseni.

La illalla otettiin kuitenkin 10x kosketuskeppi, hampaiden katsominen (ensin minä, sit mies, oli ok), ja siinä ruokaa laittaessamme laitoin pari kertaa lattialle kalapuikon palasen ja kermaviilipurkin jämät ja kielsin "älä ota". Ekalla kerralla piti muistaakseni ärähtää tehosteeksi, loput hyvin kilttejä luopumisia. Sai hetken päästä ole hyvä -luvalla ottaa. Leikkimistä.

Su hyvin tylsä päivä, käytiin valehtelematta kolmesti parin minsan kusilenkillä eikä tehty mitään muuta. Mä könysin äijän kanssa, pelattiin ja katottiin leffoja, ja piski sai viihdyttää itse itseään. Otettiin me jossain vaiheessa 5x selkään hyppääminen kuutiolta, 2x irroitus leikin yhteydessä ja illalla se oli 1,5h autossa mukana kun käytiin ABC:llä ja kebabilla. Jihuu, nukkuu jossain muualla ku olkkarissa! :P Ulkona alkoi jo illalla jumittelemaan ja oikeen junttaa nenän maahan ja osoittaa että en liiku, en halua kotiin. No, eipä sitä voi siitä syyttää, mutta mua raivostutti ja taisin pari kertaa tiuskia ihan kunnolla, että nyt sitä vaihdetta päälle ja vähän äkkiä kanssa.

Saatiin aikaseks typerä riita yöllä, ja mä menin lattialle makaamaan ja miettimään. Pentu oli ihana, se tuli nuolemaan naamaa ja könysi mun päälle. Otin sen lelun tyynyksi ja se koetti eka mennä repimään sitä, ja oli muutenkin aika "jee, leikitään!", mutta murahdin sille ja tyrkkäsin hittoon lelun kimpusta, ja jotenkin se tajusi mun mielialan ja vaihtoi itsekin ihan pieneksi ja kiltiksi ja "mamii, mikä sulla on" -tilaan. Pidin sitä kainalossa ja rapsuttelin sen mahaa, ja alko naurattaa kun sen häntä napsui aina välillä niin kovaa mun mahaan ja lattialle, kauhee ropina kävi. :D Sit se meni hakemaan peittoaan, luultavasti aikoi vaan ottaa sen itselleen alustaksi kun oltiin paljaalla maalla ja siinä oli kylmää ja kovaa, mutta se kiskoi sitä mun yli niin että se jäi mun päälle. Voi miten herttaista, hyvä kun en itkuun purskahtanut! Äijä on idiootti mutta pieni koira kyllä tuo surulliselle mamille peittoa. <3

Pienen koiran harmiksi palasin kyllä nukkumaan sänkyyn.

Ma ihan yhtä tylsä. Aamulla kusetus, teki varmaan viidet pissat sisään, iltapäivällä kusetus. Kävin viemässä äijän junalle, eli oli 15min yksin. Tänään se vasta raivostuttava olikin, jumittaa siis ihan oikeasti aivan kauheesti. :P Se on muutenkin tajunnu olevansa koira ja alkanu haistelemaan, ja nyt pitäis päättää kuinka paljon on ok normaalilenkillä. Mun mielestä koira ansaitsee välillä sellasia "korttelikierrokseen meni 30min" -lenkkejä, jolloin saa todella haistella kaikkea ihan niin paljon kun sielu sietää. Pääsääntöisesti kuitenkin olis tarkotus liikkua, ei jumittaa. Ja nimenomaan niin, että minä määrään vauhdin ja suunnan.

Voisin opettaa sille, että eri vehkeillä on eri säännöt. Valjaat päällä liikutaan eikä tosiaan pysähdellä yhtään, ja saa jopa vähän vetää. Vetohiihtoa yms varten siis toki. Pannassa ei vedetä. Mutta saako siinä haistella vai ei? Eri pannat eri tilanteisiin? Nääh, en itse kuitenkaan pysy loogisena niiden kanssa, joten lienee helpointa jatkaa vaan "mennään"-käskyn käyttöä ja kieltää ne pysähtelyt silloin kun on tarkoitus reippailla.

Valjaat on yhdet olemassa, edellisen koiran jäljiltä, mutta ne on Luksille vielä liian isot. En viitsi ostaa mitään pentuiän valjaita, joten valjaissaliikkumistreenit saa odottaa siihen että se pysyy noissa. Eipä tolla oo kiire muutenkaan, varsinaisesti vetämään se ny ei pääse luultavasti vielä ensi talvenakaan, mutta suuntia ja käskyjä vois toki alkaa opettaa.

Äsken oltiin sitten kunnon lenkillä. Tein jäljen, josta oma postauksensa kohta. Jäljeltä lähtiessämme Luksi jäi kauheesti kyyläämään taakseen, ja mä vaan sössötin että ei sinne saa palata, se jää ny sinne. Sit vilkaisin ja katsoin että onko siellä joku, ei sitä voi se jälki noin paljoo häiritä, ja olihan siellä. Valtava iso labradori vilkkuvine pantoineen. Luksi oli ihan siinä hilkuilla että kohta murisee, joten sanoin sille että kyllä sä mahdut tuolla toisella reunalla kävelemään, ja että kaikki ookoo. Ne käveli meidän perässä vähän matkaa, en tienny mihin ne on menossa joten pysähdyin ja kaivoin namit. Luksi murahti ja taisi kerran haukahtaa, josta napakka kielto ja palkka kun hiljeni. Syötin sille nameja ja ne sankarit jäi meidän taakse kyttäämään, oikeen kuuluu kuinka läski koira korisee selän takana. Luksi yritti uudestaan murista, kielsin, hiljeni, namia nassuun. Sit se omistaja jotain alkoi juttelemaan ja puhuttiin hetki. Luksia alko kiinnostaa se koira, mutta otin persvilloista kiinni ja sanoin että ei sinne. Tuskin se olis moikkaamaan menny, mutta otti vaan pari askelta sinne päin. Sit ne jatkoi matkaa. Me mentiin toiseen suuntaan.

Käveltiin yhteensä reilu 45min, oltiin ihan uudessa suunnassa missä mäkään en ole ennen käyny (sillalta Lidlille). Pari kertaa pysähdyin ja nykäisin vielä remmistäkin, kun se meinas alkaa ihan tosissaan vetää 4m liinassa! Aloin tahallaan hidastelemaan ja sekin sit tajusi vähentää vauhtia. Pentu alko saada kadulla hepulia, ja sanoin että kohta ollaan taas omassa puistossa, pääset siellä vielä irti. Olin kaivamassa namia taskusta tehdäkseni testin kuinka kuulo toimii luoksetulossa, ja se huomasi sen ja jäi taas niin nuohoamaan jalkoihin että se siitä hepulista... juoksi se sit lopulta vähän, mutta ei tosiaan mitään hepulia mikä kadulla oli tulossa.

Kotona puhuin edelleen puhelimessa ja pennulta remmiä irroittaessani komensin "istu". Ei istunu, joten rykäisin, josta perse meni alas. Tää on tää mun ikuisuusongelma, mistä tietää milloin koira osaa? Se osaa istua kun mulla on nami kädessä ja se on kontaktissa. Tolleen se näköjään ei osannu. Vai ei halunnu? Ei kuunnellu että puhun sille? Ei viitsiny kun ei ollu namia lahjuksena? Miten tätä asiaa aletaan nyt viemään eteenpäin? Osaako se ja pitääkö mun vaan jatkaa tota, että käsken ja jos mitään ei tapahdu, vaadin tapahtuvaksi? Pitääkö mun vielä toistaa naksuttelutreeneissä tota, eikö se oo vielä tajunnu sitä käskyä ja osannu yleistää sitä muihin tilanteisiin?

--

Ai niin, suutuin sille päivällä keittiön maton kaivamisesta. Se alko repiä sitä, kielsin ja tyrkkäsin vielä jalalla sitä kylkeen, ja oli hetken kiltisti. Sit jatko ihan pokkana, ja karjuin kitarisat lepattaen että nyt jumankauta loppui se, onko kuulossa vai ymmärryksessä vikaa. Oli aika nöyrää poikaa, kävi siihen mun jalkoihin makaamaan. Ei se ainakaan loukkaannu ja ota itseensä ja painele mahdollisimman kauas murjottamaan. :D