10x peruutus. Itse asiassa taidan luoda "leikkiasentoa". No, aivan sama. :D Pentu siis putoaa hyvin herkästi maahan, ja välillä näytän opettavan sille takaperin ryömimistäkin... no, tosiaan, mitä väliä. Mä tavoittelen sitä peruuttamista, mutta menköön nyt alkuun kaikki taaksepäin tapahtuva liike. Pennulla ainakin on hauskaa.

15x kenkä. Luskelen eilen toisten blogeja oikeen pitkän tovin ja löysin kaikkea hauskaa ja hyödyllistä. Ajattelin aluksi, että tää saa olla sellanen "pahvilaatikkoharjoitus", eli naksautan kaikesta kenkään kohdistuvasta, niin että pentu saa keksiä aina uusia toimintoja ja olla aktiivinen. Aion jalostaa tän myöhemmin kahdeksi eri jutuksi:

-jos kenkiä on 1 tai 3kpl, laita pää siihen/yhteen niistä. Siis kuono sinne sisään mihin jalka kuuluu.

-jos kenkiä on 2 tai 3, laita etujalat niihin sisään niin ku ihminenkin laittaa (ja kuono sinne kolmanteen). Myöhemmin aion opettaa saman takajaloille, mutta ensin pitäis tehdä ylipäänsä takapäänkäyttöharkkoja, kosketusalustaa, kukkapurkin kiertämistä etujalat sen päälle pysyen jne.

Luksi tosiaan yleistää kaiken treenihetken aikana lattialle laskemani kohteeksi, ja kenkään se suhtautui ku vanha konkari. Sen haistaminen, kuonolla ja tassuilla koskeminen, pari kertaa laitto pään sinne sisään, läppäsi tassulla niin kovaa että kenkä pyörähti ympäri, kuopaisi sitä... hyväksyin tosiaan ihan kaiken kenkään suuntautuvan. Pari kertaa pelkkä katsominen riitti. Pentu jumitti välillä ja tarjosi hienoa maassa oloa :D, mutta en sanonu siihen mitään. Kerran piti auttaa osoittamalla kenkää, että tajusi palata sinne.

Ajattelin nyt pitää taas viikon tai kaksi taukoa kisaliikkeissä, ja SAMALLA PÄÄTTÄÄ SEN SAAKELIN LUOKSE/ETEENTULOKÄSKYN, ja opettaa sillä aikaa temppuja. Eli

1. luopuminen

2. peruutus

3. namin pito kuonolla

4. itsensä ympäri pyörähdys molempiin suuntiin

5. kenkä: kuono + tassut

(6. pitoa: köysilelu -> luu -> wc-paperirulla -> kynä -> yms. Jätän ton metallinoudon vissiin taas tauolle, kun mua vituttaa kun se ei etene, ja sillä aikaa vois kai yrittää kaivaa nostamista ja tarttumista tollasilla mihin se itsekseen tarttuu monta kertaa päivässä. Voisin ottaa vihjeeksi sormella osoittamisen, josko sillä sit vois auttaa sen oikean kapulankin kanssa alkuun. Olen varma, että meillä ei ole "yök, en voi koskea metalliin" -ongelmaa, meillä on "tekisin kyllä jos tietäisin vaan MITÄ" -ongelma. Sille pitäis siis jotenkin vääntää rautalangasta että haluan että otat sen suuhun asti. En vaan osaa.)

Eilen treenattiin vielä metallikapulan kanssa. Sain poimittua kapulan nuolemisen. :D Hieraisin siihen aluksi maksapasteijaa ja pentu nuoli sitä parin toiston verran, ja sit se jatko nuolemista vaikka aine loppui. Sain kuin sainkin sen suun jo aukeamaan, mutta en edelleenkään tiedä miten se ottais sen kapulan kokonaan suuhun. Huoh.