Lyhyt tiivistelmä viime yöstä: illan mittaan kkurkkua alkoi särkeä ja havaitsin että mulla nousee kuume. Klo 22 yksi rotta loukkasi jalkansa. Tyrehdytin verenvuotoa kolme tuntia eikä se silti loppunut, mutta sammuin pystyyn. Puoli kolme yöllä havahduin tsekkaamaan sen, olin varma että se on kuollut, mutta mitä pirua, ehei. Vuotokin oli hyytynyt vihdoin itsekseen. Nappasin kaikki mahdolliset lääkkeet nassuun ja pari tuntia sainkin nukkua kun heräsin siihen että koira oksentaa. Ja oksentaa. Ja oksentaa. Se oksensi ilmeisesti kaiken mahastaan, koska aamulla sillä ei ollu ollenkaan paskahätä, ilmeisesti kaikki oli tullu jo toista kautta... keittiö on ylt'ympäriinsä veressä ja olkkari oksennuksessa, ja mulla on niin kipee olo että ei oo käyty ulkonakaan yhtään muuta ku tarpeilla. Jei! Kuka tulis pesemään paikat vai haistelenko niitä kunnes olen terve?

Pennulla on tylsää, siispä keräsin itseäni sen verran että laitoin sen tienaamaan iltaruokansa. Sivulle tuloja, eleettömiä, seisoin vaan kädet rinnalla (vas. käden laskeminen suoraksi sivulleni on muodostunut sivulletulovihjeeksi ja nyt haluan siitä eroon). Tarjosi eka maahan menoja ja kun ei auttanut, SE ALKOI PERUUTTAA maassa maaten!! Tätä treenattiin sillon joskus pari kertaa muutamia kymmeniä toistoja, ja se piru muisti sen! :O Laskin sitten sen käden kuitenkin sivulle, jotta sain pennun siihen. Syöttelin sille nameja toistellen "sivu"-sanaa (miksen sanonu "seuraa"?!), välillä kääntyilin. Ei naksua kädessä, kuumeiset aivot ei pysty handlaamaan kaikkea.

Tauon jälkeen uudestaan yritin vaan seistä hiljaa, ja se tarjosi uudestaan tismalleen samat maahan menot peruuttamisineen. Nakkasin siitä yhden namin, mutta en enempää. Lisää sivulle tuloja enemmän tai vähemmän kädellä avustaen.

Sitten niitä pennun himoitsemia maahan menoja (maassa oloja). Luopumis- tai nakki kuonolla -harkoista on ollut paljon hyötyä. Pari kertaa sivulle tuloissakin yritin imuttaa sen namilla mukaan kun vaihdoin asentoa, mutta pentupa luuli että treenataan pysymistä ja jäi paikoilleen! Maassa oloissa ensin vihje "maa" ja hetken odotus. Maltoin odottaa, mutta ei mitään. Käsimerkillä sitten piski makaamaan, avoimella kämmenellä n. 20cm päässä sen nokasta nakin muruja joita syöttelin toisella kädellä yksitellen aina "maa"-vihjeen toistaen kun nami saapui suuhun. Lopuksi ok ja vikan nakin heitto kauemmas. Kerran se nousi, kun nakki tippui suusta... pitäisköhän mun ehtiä ottaa se itselleni? Siis niin ku luopumisen periaatteilla, "heittelen sua kohti nameja mutta et saa niitä silti". Vai toisaalta kun mä annoin sen sille jo, niin onko epistä sit ottaa se pois kun pentu ei saanutkaan sitä kiinni ja se tippui siltä? Tarkkuutta siihen että nami menee kerralla suuhun, niin tällaista ongelmaa ei oliskaan. Mutta nyt on, ja sille tarttis keksiä ratkaisu. Kädessä olevista nameista se luopuu jo oikein hyvin, mutta noi tippuvat on nyt tulossa isoksi ongelmaksi...

Loppupalkaksi iltaruoka.

Laitoin tänään kompostikehikon maahan olkkarin ja keittiön väliin niin että sen yli on pakko kävellä huoneesta toiseen halutessaan. Kehikon yksi kulma on matolla ja muut lattialla -> korkeuseroa sen verran että se rämisee kun sen päälle astuu. Pentu yritti aluksi kiertää ja hyppäsi kerran vissiin sen ylikin pituushypyllä, mutta nyt se juoksee siitä jo ihan normaalisti läpi räminästä huolimatta. Turha sitä kai enää on siinä makuuttaa kun koiran reaktio sammui jo. :D

---

Loput tulee sit käänteisessä järjestyksessä:

-tänään aamulla silmien ja korvien putsaaminen, suuhun katsominen + sormilla hampaiden pikainen silittäminen. Alan totuttaa sitä hampaiden harjaamiseen. Putsasin rottia ja pentu kärkkyi niin kovasti, joten sanoin että kyllä sääkin pääset hoitoon jos siltä kerran tuntuu. :D Tuli mieleen, että kaveri leikaksi sen kynsiä siellä viime viikonloppuna, eikä se ollut moksiskaan. Pointti 1: tuskin se kovin pahasti sitä 'oikeasti' pelkää kun vieraskin sai tehdä. Pointti 2: se tosiaan antaa vieraidenkin käsitellä jo paljon paremmin!

-to aamu: 20x sivulle tulo seinän vieressä. Aloitellaan pikkuhiljaa edestä sivulel siirtymiset, eli pentu aluksi edessä, ohjasin sen mun ja seinän raosta ensin mun "taakse" ja sitten kääntymään ympäri ja palaamaan oikein päin sivulle. Hyvin tajus jutun juonen.

-ke: ainoa saavutus kermaviilipurkilla "pysy". Hyvin pysyi, tähän lisää vaikeutta jo! Otan ruokakupilla tän joka päivä sen kaksi kertaa. Otan yhden ison tai kaksi pientä askelta taaksepäin, kestoa 1-5 sekuntia. Se osaa, se ei ole ikuisuuteen yrittänyt varastaa (paitsi tänään meinas muuten ihan pokkana marssia ovesta hetken ennen lupaa ulos, nappasin sen kummemmin miettimättä persevilloista kiinni ja pennun takas sisälle), joten korkeampaa kriteeriä vaan nyt!

-ti: päivällä sivulla namin syömisiä pari sarjaa, 10x eteen tulo. Paikka ei oo vielä selvillä sen päässä, se ei tajua suoruudesta mitään. Tulee mäihällä oikein tai hämmentyy kun ei kelpaa, mutta ei osaa korjata auttamatta mihinkään päin.

Illalla ruoka valmiiksi ja sitä ennen kuurina maahan menoja, istuin olkkarin tuolilla. Nameja oli noin parikymmentä, seitsemännen jälkeen rapussa ilmeisesti liikkui joku koska pentu veti korvat luimuun ja jäi kyttäämään sitä ääntä. En antanut sille montaa sekuntia armonaikaa, vaan keräsin sitten eleettömästi namit ja vehkeet pois. Piru ku toista harmitti kun ruokakuppikin meni kaappiin!

Puolen tunnin päästä uusi yritys, tällä kertaa seisoin keittiössä. Aluksi aika hitaita, mutta nopeutui onneksi loppua kohti -> hyvillä mielin saatoin antaa sille iltaruokansa.

----

Luksilla on toinen uusi suosikkileikki sen ulkona namin heittelyn lisäksi: nakki pilkotaan tooosi pieniksi muruiksi. Juusto ei käy, se näkyy liikaa vaikka olis miten pientä. Nakkimurut on riisinjyvän kokoisia ja niin ohuita että valo kajastaa läpi, ja silloin ne "katoaa" just sopivasti mun lattiaan. Niitä ei näe silmillä, pitää käyttää pelkkää nenukkia. Yhdestä nakista saa monta sataa tollasta palaa, ja jos pentu etsii ne kaikki parissa kolmessa erässä, niin kyllä muuten väsyy ihan silmin nähden. ;) Olen käyttänyt tässäkin vaan vihjettä "heitetään". En tiedä haittaako että käytän samaa kun

1) heitän sille kepin tai lumipallon tms
2) heitän sille yhden namin ulkona
3) heitän sille nappulaa tai pientä nakkisilppua sisällä

Tajuaako koira siis että heitetään = nyt se viskaa jotain, joko syötävää tai takas haettavaa, vai meneekö se sekaisin= Olisko noille syötäville hyvä olla eri sana ku leluille, jotka siis toivoisin että se hakeekin takas? :D

Pitäkää peukkuja, päästään kuun lopussa alkavalle kerran viikossa kokoontuvalle noutajien tokokurssille JOS noutajia ei ilmoittaudu niin paljoa että ryhmä tulee niistä täyteen. Niillä kun on etuoikeus... :( Viikon päästä loppuu ilmoittautumisaika, ihan jo jännittää!