Uusi paikka, suht pitkä "oikeiden treenien" tauko, sairaan kuuma keli ja kolmesta muusta koirakosta yhden koiralla juoksu... onneksi älysin jo etukäteen, että teen tosi helpon treenin ja otan aluksi varsinkin etäisyyttä riittävästi, josta mudinpoikanen onnistuu eikä se mene pelkäksi komentamiseksi.

Eli aluksi ihan vaan palkkaamista kontaktista. Annoin koiran olla vapaalla (siis remmissä, mutta ei käskyn alla) ja katsella muita, seisoin itse paikoillani ja merkkasin vaan kontaktinotot naksusanalla ja namilla. Löyty se moodi aika pian, sit aloin vähän liikkuakin. Kielsin kyllä selkeet "sinkoan ton koiran luo" -yritykset aika tuimastikin, samoin "kusen sit tohon puskaan merkiksi tolla ihkulle nartulle" -äijäilyt.

Sivulle tuloja ja siitä parin kolmen askeleen seuraamista käskyllä "sivu". Namit oli koko ajan vasemmassa kädessä joka oli koukussa, eli lievää imutusta. Hyvin pysy paikka ja huomio minussa, vaikka välillä mentiin aika läheltäkin muita koirakoita. Välillä myös lelupalkka (narulelu on niin pitkä että se pysyy mun kaulalla olkapäiden päällä :)).

Paikalla istumisia pysy-käskyllä, eli niitä, mitkä on puhtaita (evl:n?) paikallaistumisia ja joissa palaan koiran luo. Poistuin vaan yhden askeleen koiran eteen seisomaan. Välipalkkasin ehkä 3-6 kertaa ennen vapautusta, pari ekaa sarjaa ok. Sit kesken yhden sarjan joku toinen koirakko teki jotain tosi vauhdikasta ja L ensin tuijotti niitä ja sitten nousi seisomaan. En muista rykäisinkö sille tuijottamisesta, kerran ainakin rykäisin ja siihen se reagoi just oikein ja palautti huomionsa minuun. Tällä kertaa ei kuitenkaan, ja jyrähdin sille nousemisesta ja nappasin kaulavilloista takaisin asentoonsa. Se oli jotenkin ihan pihalla, tuntu että se ei itsekään tienny mitä oli tekemässä ja jotenkin meni ohi koko juttu. Yleensä se reagoi korjaamiseen silleen "anteeksi että mokasin", ja nyt se oli ihan "häh, ai mitä, mitä mun olis pitäny tehdä". :D :P No, otin sen jälkeen vielä ihan sikahelpon version, eli palkkasin niin tiheesti kun ehdin. Askel taakse, askel takas koiran luo, kehu, palkka, käsky pysyä edelleen, askel taakse, jne. Hyvin onnistui se.

Muutama luoksetulo eli koira käsimerkillä istumaan odottamaan kutsua. Ekassa etäisyys ihan metri tai kaks, kun se juoksunarttu oli suht lähellä tulossa seuraamisessa meitä kohti, enkä luottanu että L malttaa pysyä... liinakin jäi kotiin, se olis ollu nyt poikaa. Tuli ravilla. Tokasta en muista mitään, kai se oli aika samanlainen, mutta vähän pidempi etäisyys ja tais laukata? Kummassakin namin saalistus palkaksi. Kolmatta varten menin kunnolla kauemmas muista, jätin koiran istumaan ja peruutin 15 kunnon askelta taaksepäin. Ei ne ehkä ihan metrisiä askelia ollu, mutta eiköhän siitä silti sellanen 10m etäisyys tullut. Tuli täyttä laukkaa, lähdin itse peruuttamaan karkuun ja otin narulelun saaliiksi ennen kun pentu oli ihan mun luona. Tosi hyvä. :)

Nyt kun vielä hinkkaisin kotona sen loppuasennon, tai siis yhdistäisin siihen "tule"-käskyn, niin meillä alkais olla yks alo-liike joten kuten valmis. :D Jotenkin vissiin huomaa että musta on sata kertaa kivempaa opettaa sille alkeet kun yhdistää valmiisiin liikkeisiin (sanallisia) käskyjä...

Lopuksi vielä kunnon pätkä leikkiä, heitin sille sekä narulelua että kumista vinkuvaa "narupalloa". Palautti kummankin ihan hyvin, kumisen vinkulelun vielä paremmin. Vähän se pitkällä matkalla ehtii alkaa rälläämään lelujen kanssa yksinään, ja narulelu tippuikin siksi kun pentu heitteli sitä itsekseen... tohon vois sen verran kiinnittää huomiota, että kannustaa sitä tulemaan suoraan luokse yhteiseen leikkihetkeen hihkumalla ja vaikka juoksemalla poispäin. Ei liikaa, muuten lelu edelleen tippuu matkalle ja koira tulee kiireesti yksinään. :D

Tarkoitus oli käydä vielä (irto)lenkillä Viikin pelloilla, mutta oltiin molemmat aivan läkähdyksissä 10min treenin jälkeen, joten ajettiin suoraan kotiin. Liian kuuma, lenkki saa jäädä iltaan.