Ohitukset nääs. Aamulla se sama räyhäävä venakko, tuli kaukaa vastaan pitkällä suoralla tiellä puistossa. Oma murrasi, ei meinannut hiljentyä. Venakko kääntyi tieltä sivukadulle, (arki)seuruutin omaani vielä sen jälkeen. Vähän myöhemmin bordercollie, ne oli just siellä mihin meidän piti mennä, mutta vaihdettiin suosiolla suuntaa. L ei tainnut edes huomata sitä.

Pikapissatus koulun jälkeen. Kulman takaa yllättäen melkeen syliin joku iso musta karvaturri kahden pikkulapsen taluttamana. Aavistin katastrofin ja tiuskaisu taisi tulla koko sydämestä, "NYT ANNA OLLA!". Oma oli alkanut siis murraamaan samaan aikaan, mutta hiljeni. Arkiseuruukäskyllä kiireesti penkan taakse turvaan, en halunnut kokeilla pysyykö se koira lasten käsissä, kun oma provosoi. Olin juuri lopettanut seuruukyykytykset ja taputtanut koiraa kiitokseksi rintaan + antanut vapautuksen, kun pihasta n. 20m päästä tulee eteemme jalkakäytävälle se sama aamuinen bordercollie. Se alkoi huutaa, en ollut ihan selvillä räyhääkö vai huutaako intoa/turhautumista/jotain. Aika outoa ja hurjan kuuloista mölinää. Luksi oli jo remmin mitan päässä vapaaluvan saatuaan, nokka kohti bortsua, mutta pyörähti sieltä itse takaisin seuraamaan sanomatta välissä pihahdustakaan. :O Jumankauta joskus se osaa yllättää positiivisestikin!! Seuruutin sitä koko ajan, väistettiin eka tielle ja käveltiin vähän matkaa bortsua kohti. Ne oli pysähtyneet siihen, sitä oli viemässä joku muu kuin omistajansa, ja se yritti rauhoitella koiraa huonolla menestyksellä. Seuruutin omaani edelleen, siirryttiin kokonaan toiselle puolelle katua jalkakäytävälle. Siellä kaivettiin ihan nappulaa taskusta, tästä suorituksesta sai aineellista palkkaa.

Onkohan ongelma se, että ei vaan saada tarpeeksi ohitustreenitilanteita? Ekalla ohituksella kunnon kielto niin heti perään seuraava meni niin loistavasti. Normaalisti kun niitä tulee kuitenkin niin harvoin, koiralta ehtii jo kadota mielestä se kielto. Ei vaan tule tarpeeksi toistoja? Sehän on kaiken a ja o koulutuksessa, on kun pitää puuttua, sen jälkeen otetaan uudestaan että koiralla on mahdollisuus korjata käytöstään ja saada palkka. Kädestä pitäen, ensin se "ei näin" -versio, ja sitten "tää on hyvä" -suoritus. Miten sen vaan käytännössä toteutat, vastaantulevia koiria tulee aivan randomilla?