Kertokaa, millä perkeleellä opetan tuon eläimen 1,5 viikossa (näyttely)seisomaan. Ahdistus iskee jo! Vai voiko avoimen luokan mudin esittää itse kyykyssä sen vierellä = tuomarista katsoen takana ollen? ... ei?

Ollaan tehty istumasta seisomaan nousuja, ihan namilla houkutellen. Sotkee kaukokäskyihin, toimii silti niin kauan kun olen kyykyssä sen edessä. Jos seison, eikä käsiapua ole, mudi on pihalla kuin lumiukko.

Olen kokeillut laittaa sen seisomaan, sivelen mahan alta ja toistelen käskyä, estän istumasta. No, toimiihan sekin, niin kauan kun sitä tekee. Tätä on vaikea häivyttää asteittain. Edelleen jos yritän itse nousta ylös, koirakin pyllähtää perseelleen.

Olen kokeillut naksun kanssa odottaa. Toimisi ehkä jossain lenkillä tai siellä näyttelytilassa, koira seisoo "helpommin vahingossa". Kotona se huomaa heti että Nyt Me Tehdään Jotain ja tarjoaa sen sataa juttua muttei vahingossakaan seiso. Seisominen ei ole "mitään tekemistä". Naksautin pelkästään siitä kun koira nousi makuulta "haen lelun" -idean saaneena. Naks kun se nousi seisomaan, eiköhän se siitä jalostu, eikö? Arvatkaa mitä se tajusi tästä? Höslää niin naksuja satelee! Ja kilin kellit.

Joku on nyt ystävällinen ja kertoo miten tämä asia opetetaan sille reilussa viikossa, alkaa taas stressata niin että äskenkin piti lopettaa, kun teki mieli turhautuneena kivahtaa koiralle, että yritä nyt edes jotain stna. Se ei ymmärrä. :( Vttu me mennä koko näyttelyyn ollenkaan. Mun koirasta tulee isona KVA, TVA ja AVA muttei MVA koska se ei oppinut seisomaan. Melkein naurattaa. Ei siitä kyllä toko- ja käyttövaliotakaan tule, kun niissäkin pitää osata seistä... oivoivoi.