*noutoja. Hakee-käskyllä tulee välillä jumitus eikä koira ota kapulaa suuhun, mutta niistä on päästy vaan "oho, uudestaan, hakee" -avustuksella. Noin muuten sen ote on edelleen välillä ihan mitä sattuu, nostokohdan valintaharkkoja tehtävä siis edelleen  naksun kanssa erikseen. Mutta kantaa ihan kivasti ja sain tänään koiran jo istumaan eteeni kapula suussa, ei ollut sen vaikeampaa kuin pyytää "istuu", tarjota kapulaa "hakee", ja kehua "HYVÄ!" ... :P

*"siivoamistemppu" eli kerää tavarat koriin. Nostaminen ja tavaroiden kuljetus on aivan hallussa ja mieluisaa puuhaa, mutta kun ne tulee väkisin minulle, enkä saanut joskus aiemmin millään ilveellä koiraa tiputtamaan niitä eteeni koriin. Nyt tehtiin naksulla ensin kuonon tunkemista valitsemaani "kangaspussikoriin", mikä on kanssa tuttu temppu pentuajoilta ja hienosti muisti. Sitten annoin koiralle pienen nenäliinapaketin ja kappas, sehän tajusi ihan itse ottaa sen ja laittaa kuonon koriin. Lopetettiin muutaman oivalluksen jälkeen kun namit loppui talosta kokonaan. Kanankoivet on juuri uunissa grillaantumassa ja sieltä tulee lisää superherkkuja illaksi. ;)

Käytiin tunnin lenkillä lähipuistoissa haahuilemassa. Pallon heittoa lumihangessa montulla, koira joutu sekä lihaskuntohommiin että etsimään hankeen uponnutta palloa nenällään. Tasapainoilua kaatuneen puun rungon päällä, oli aluksi hankalaa kun runko oli niin kapea, mutta kyllä se siitä. Nää on niitä hyppytekniikkakurssin syvätukijuttuja, nimenomaan tasapainoilu ja asennon pitäminen pitkäkestoisesti on parempaa lihastreeniä kuin joku takajaloilla kävely tms. Pidin koiraa irti ja innostin sen vetämään hepulirallit, hyvin lähti vielä, vaikka se onkin suurimman osan aikaa niin tylsä aikuinen jo :D.

Sitten osuttiin kohtaan missä oli kaadettu ja pilkottu puu. Juuri sopivasti sellaista oksasilppua, joten tehtiin tunnarin alkeita. Pyörittelin yhtä oksaa käsissäni, jätin koiran istumaan ja kävin laskemassa sen kasaan koskematta muihin. Pyysin koiran ja mentiin yhdessä siihen lähelle, ja annoin sille käskyn "oma!" ja näytin kädellä kasalle vinkiksi. Hyvin tajusi ja nimenomaan haistella niitä, hetki kesti, mutta omanpa se mulle sieltä antoi! Hienoa! Otettiin vielä uusi toisto, nyt löysi oman heti. :) Mua hirvittää tää tokoliike ihan kauhiasti mutta luonnon kepeillä se tuntuu vaan hauskalta leikiltä, jos menee pieleen niin en mokaa mitään tärkeetä.

Vielä uudestaan pallon heittoa koulun hiekkakentällä. On muuten suurimmaksi osaksi jo sula kenttä, jes!

Ja jottei olis ollut liian täydellinen lenkki, ihan kotikulmilla tuli vastaan bokseri, jonka kimppuun oma koirani olis käynyt ellei remmi olisi estänyt. Käveltiin ihan rauhassa kohti, L vähän katseli sitä penkan yli, sanoin "anna olla" normaalilla puheäänellä, ja ihan tyhjästä se aloitti tapporähinän ja tempaisi kohti. Ja nimenomaan ihan herra isoegona, ei tosiaan mitään pelkoreaktioita. Olin niin hitaallla etten tajunnut kuin ottaa villoista vähän kiinni ja murista sille että anna olla ja ettäs kehtaat. Ehdottomasti olisin pyöräyttänyt koiran hankeen ja antanut kuulua niin että korvissa soi, jos olisin ehtinyt sen verta pohtia!

---

Illalla vielä grillatun kanan voimin

*liikkeestä seis
*metallinoutoa. Meni lopulta pakkonoudoksi, avasin koiran suun ja pistin kapulan sisään ja pidin leuan alta kiinni. Vikoilla toistoilla vaan silin leuan alustasta ja pysyi silti kapula suussa.