Ajelin heti aamusta kentälle, kun oli vielä poutaa, kohta pitäisi alkaa sataa.

Keinua kokeiltiin pitkästä aikaa. Laitoin alastulopään alle pöydän (se agieste) ja koiralle pannan, mistä pidin kiinni. Vähän jarruttelin, jotta kiikkaus ei tule kovin yllärinä, mutta eipä se siitä ollut moksiskaan.

Käytiin myös muut kontaktiesteet eli puomi ja a, kumpaakin pari toistoa. Palkkana namin lisäksi pitkä venyvä narulelu, joka oli väliajat mun kaulalla roikkumassa, kun ei tullut treeniliivi mukaan. Liekö johtunut siitä, mutta mudi kävi kovin kuumana. Pysyi kuitenkin hanskassa. :)

Sitten pieni tauko, rakensin sunnuntaina kolmosluokkalaisten kisaradalta nappaamani pätkän, jota halusin kokeilla:

Oikeasti kisassa oli punaisen nuolen suuntainen putki, mistä koirat tuli hyppypyöritykseen. Itse jätin mudin nuolen kohdalle odottamaan ja aloitettiin siitä.

Ekat yritykset aivan pipariksi, koira meni ensin kolmoselle ja sitten neloselle. Alko keittää vähän yli ja närppiä sormille. Se kyllä kestää agilityssä toistoja, mutta vaikka en millään tapaa osoita tyytymättömyyttäni, se kyllä jostain vaan tietää että nyt ei mene oikein ja siksi junnataan samaa läpi. Varmaan ihan vaan siitä, että en palkkaa, vaan sanon ystävällisesti "oho, uudestaan" ja laitan sen alkuun. Ei lannistu, vaan alkaa kiehua yli. Pyysin sen välillä vaan istumaan, mistä palkkasin. Tää on hyvä keino purkaa sitä erilaisten ohjauskokeilujen välissä. Sitten keksinkin miten mun pitää sitä viedä ja saatiin oikein onnistunut kuvio :)

Ja taas koira autoon, virittelin yhden hypyn ja kepit. Eka aivan pipariksi, koira tuli hypyltä niin lujaa että jarruttaessani taas sormeni koski sen kuonoa kuten kisoissa (treeneissä se ja sama mulle, kisoissa koiraan osumisesta tulee virhe, joten siihen on pakko alkaa kiinnittää huomiota treeneissäkin) kävi. Kepitkin meni plörinäksi. Sen jälkeen parilla välinamilla oikein hyvä. Kyllä se ongelma nyt vaan on se, että koira käy liian kuumana. Ei missään nimessä hihkuta "kepit, wau!, kepit" kun koira pujottelee, vaan hyyyvin hitaalla ja koomaisella äänellä jarrutusta pujotteluun. Tekniikka ei vielä kestä tota vauhtia. Varmaan nyt tapan siltä vaan vauhdin ja kohta harmittelen sitä. :P

Ihan lopuksi vielä muutama otos keinua. Oikein hyvä. En tiedä mistä keksin matalamman korokkeen sinne alle, ei ihan ehkä viittis suoraan ottaa pöytää poiskaan?