Tokoa Heinolassa pienellä porukalla. 10-15 kestävä tokopäivä koirat tolpassa - ei autossa - odottaen ON turhan rankkaa. Sekä koiralleni että varsinkin minulle!

Tehtiin vissiin kaikki alokasluokan liikkeet, sekä lisäksi noutoa, ruutua, avoimen luokan istu-maahan-vaihtoja ja.. ja.. ja?

Seuruu tuntui tänään ihan hyvältä ja ilmeisesti olikin, joku vissiin videoi sitä, eikä kukaan älähtänyt paikan päällä väljyydestä. Jäävissä kuulemma maahan menossa annan avun yläkropalla, voihan räkä. Ilman sitä koira taitaa jäädä istumaan. Seisominen oli tänään hakusessa peruuttaenkin, teputti askelia. Hypyllä teki saman kuin kokeessa eilen. Tähän saakka se on sujunut oikein hyvin, mitä vittua tää nyt niinku on? Ihan kuin ei olisi koskaan kuullutkaan hyppy-käskyä! Ruudussa ohjaajalla palkkaamisen ajoitusongelma. Nouto yhtä tappelua metallikapulalla, ja treenasin sekaisin nostoa, pitoa, luovutusasentoa ja mitä vielä, aivan typerää siis, kun yksikään osa ei sujunut edes itsekseen. Luoksepäästävyys ja paikallaolot sentään oli jees, ja se seuruu, muuten vissiin kaikki enemmän tai vähemmän perseelleen?

Ohjaajan hermoja kiristi koko päivän tolpan nokassa piippaava koira. Oli se välillä siis hiljaakin, mutta koko päivän ajan aina välillä kitisi. Ihania naisia, piip pii, ja pitäis päästä vaan hommiin, piip piip pii, ja välillä vähän räyh ohikulkijoille. Voi stna ku ärsyttää.

Mulle tuli tossa kotiin ajaessa kauhee tokomasennus. Olen kai tehnyt viime aikoina vaan kokonaisia alokasluokan liikkeitä möllikoetta varten ja nyt ne jotenkin sitten levisi. Pitäis pitää vähän aikaa vaikka ihan taukoa kokonaan, tai ainakin pilkkoa kaikki liikkeet ihan pieniin osiin ja tehdä hyvän mielen treeniä, vaikka sellasta pentutokoa missä autellaan reilusti että virheitä ei pääse edes tulemaan, ja kaikki on vaan ihanaahauskaasuperkivaa.

---

Sieltä sitten ajettiin suoraan agilityyn. Oltiin aika ajoissa kentällä. Ehdin ottaa puomia ja a-estettä ihan keskenäni. Puomin alastulokontakti selkeästi parempi kuin viimeeksi, siitä olin iloinen. Nyt kun sain luvan käydä siellä itsekseni, mä opetan sen sille naksuttimella, se varmasti sopii parhaiten tolle koiralle.

Sitten tehtiin ulkokentälle vaihteeksi hyvin erityyppinen rata. Piirsin sen, mutta mulla on tietoteknisiä ongelmia kun domain siirtyy, ja tällä hetkellä ei toimi maili eikä ftp-ohjelma millä ratakuvat sais nettiin. Selitän sitten tarkemmin samalla kun saan sen kuvankin.

Lisäys tiistaina: no niin, nyt toimii. Rata linkkinä. Luksilla hypyt medikorkeudessa, pyysin niin, kun kuvittelin sen olevan aivan poikki tokopäivän jälkeen. Eka suora oikein hyvä, vitoshypyltä kutoselle kääntäessä kiljaisin "täällä" liian aikaisin ja kuuliainen koirani tuli hyppyjen välistä. Tokalla suoralla jäin jälkeen jo putken kohdalla. Kasihypyn se vielä hyppäsi takaa huudetulla hyppy-käskyllä, mutta ysiä ennen jäi odottamaan ja taisi jopa kääntyä tulemaan minua vastaan (=kielto=virhe kisoissa?). Kun olin kohdalla taas, meno jatkui, loppurata ookoo. En tiedä onko pituushypyn kuva piirroksessani oikein päin. Sitä tehtiin ekaa kertaa, hyvin hyppäsi. :)

Tokalla otoksella sain 5-6-käännöksen sujumaan, mutta ongelmia tuli taas keskimmäisen pätkän hypyillä. Kotiläksy: opeta koiralle eteen-käsky (niin ongelma siirtyy 10-11-käännökselle? Jes...)

Kolmatta otosta ei olis välttämättä tarvinnut, mutta itse välttämättä halusin. En vieläkään ole oppinut, että jos miettii ottaako vielä, ei kannata ottaa. Kahdella ekalla olin aloittanut itse 2-3 hypyn välistä, nyt menin kolmoshypyn ja putken väliin. Siinä ei ongelmaa, mutta sitten sählättiin muistaakseni melkeen kaikki muut kohdat. Parempi ku olis osannut lopettaa ajoissa.

Jälkihuomio: tällaisilla pitkiä suoria sisältävillä vauhtiradoilla ne hypyt kyllä sais olla ihan maksikorkeudessa. Hillitsee ainakin ihan pikkusen koiran vauhtia, mikä tulee hyvin tarpeeseen. :P Väsymys ei sen vauhdissa näkynyt, joten eiköhän se olis loikkinut maksejakin aivan sujuvasti.

Toinen rata linkkinä. Nelosen ja vitosen välissä tarkoitus harjoitella takaa leikkausta. Mitään esteitä ei siirretty eli valtaosa oli vaan häiriönä. Ekalla yrityksellä muistaakseni ihan vikalla esteellä vähän säätöä, koira taisi lopulta hypätä sen lopulta väärään suuntaan. Tokalla toistolla hyvä, kolmannen otin tälläkin kertaa, mutta sekin taisi mennä ookoo.

Parkkiksen puolella oli täyspitkät kepit. Niitä käytiin pari kertaa jossain väleissä ottamassa, yritin muistaa tehdä molempiin suuntiin ja kummaltakin puolelta. Ekoilla palkkasin "jokaisen kepin kierrosta", viimeisillä toistoilla annoin sille kaksi kertaa välipalkkaa ja lopussa sitten kolmannen. Sujuu jo niinkin! Kyllä ne piru vie saadaan sen verta valmiiksi että ilmoitan sen sinne kisaan parin viikon päästä.

Sisällä pussi ja puomi, oli kai tarkoitus ottaa yksittäisinä, mutta minä tein pussi-puomi-palkka. Ei moitittavaa.