Vaati aikamoisen määrän viestejä, hieman rotuharrastajatovereiden patistelua ja viime hetken ryntäilyt pankkiin ja postiin, mutta nyt olen ilmoittanut Suomen Mudiyhdistyksen joukkueen mukaan toko-sm-2010-kisaan, ja me ollaan alokasluokassa! Täältä tullaan sittenkin! :D

Käytiin kirkonkylällä käynnin ohessa treenikentällä pitämässä lyhyet ja sähäkät palauttavat treenit. Seuruuta aika pitkä pitkä hyvissä kohdissa äänellä kehuen ja vasta lopusta palkkappatukka kainalosta. Liikkeestä seis ja palkka heti, samoin liikkeestä maahan.

Tauon jälkeen pk-hyppyä. Esteessä on yksi iso ja neljä pientä lautaa. Luulen, että 60cm ja 4x10cm - pitää joku kerta ottaa mittanauha mukaan, voihan ne olla myös 50cm ja 4x12,5cm. Eka hyppy pelkällä isolla, sitten korotin yksi kerrallaan niin että lopulta korkeutta oli 1+3, eli vain yksi lauta puuttui täydestä. Hyvin hyppää ja kriteeri on selkeästi mielessä, koira varoo koskemasta esteeseen.

Aloitin opettamaan suuntia kahdella samanlaisella kipolla. Koira istumaan. Koirasta 2m taaksepäin keskikohta, joka on vielä tyhjä. Siitä 2m kummallekin sivulle päin kippo. Kävin ensin sillä, johon oikeasti laitoin namia ja johon lähetin koiran (ohjatun noudon kapulatkin pannaan niin, että se mikä haetaan, viedään ekana). Itse menin pari metriä koiran etupuolelle seisomaan, kunnon käsimerkki ja käsky "vasen" tai "oikea". 2x vasen oikein hyvä. Sitten päätin ottaa samalla kertaa oikeaa, vaikka suositus kai on, että yhdellä kerralla treenataan vaan yhtä suuntaa.(Ööö, miksi?) Ekalla meinas lähteä sinne vasemmalle, missä namit oli siihen asti ollut. En päästänyt koiraa kupille asti, vaikka olishan sen kai voinut antaa mennä, kun siellä ei mitään ollut. Uusi lähetys ja otin vielä käsiavun lisäksi itse askeleen oikealle, jolloin mudissa syttyi lamppu, ja tajusi mennä sinne. Toinen toisto oikeaan hyvä. Lopetin siihen.

Viimeisenä luoksetulo, palkka vauhdista.

Koira oli vähän vaisu. Oli oikeen inhottava kuuman nihkeä ilma. Ohi ajavasta autosta otti jossain seuruuosassa häiriötä, huomautin ihan kunnolla.