Oli tarkoitus ajaa mikkeliin, olis ollut normitokotunti ja sm-tokoryhmän tunti, ja niiden jälkeen meinasin käydä vielä agikentällä. En vaan nyt työpäivän jälkeen kuollaksenikaan jaksa lähteä ajelemaan toista sataa kilsaa koirajuttujen takia. :P Mudissa oli 8h yksinolon jälkeen kovasti virtaa, ja treenattiin omassa pihassa nakinpalasten voimalla alokasluokan liikkeet läpi jotakuinkin käänteisessä järkässä:

Ensin muutama toisto hyppyä, palkka lensi takaa yli heti. Kotihyppynä lauta, jonka korokkeina oli iso kukkaruukku ja kastelukannu. Piti vaan kokeilla, että koira ymmärtää sen olevan hyppyeste. Hyvin ymmärti.

Sitten liikkeestä seis. Sanoin top-käskyn selkeästi normaalia 'pehmeämmällä' äänellä ja koira pysähtyi oikein hyvin, nopeasti ja oikeaan asentoon. Pitää toisella kertaa tehdä kokeiluja äänensävyn suhteen.

Sen jälkeen kokeenomainen hyppy, palkkasin seisomaan käsketyn koiran esteen yli suuhun, sitten kun olin kiertänyt sen vierelle ja koira pysyi liikkumatta seisoma-asennossa, ja lopuksi vielä perusasennosta.

Luoksetulo n. 20 askelta, oli tarkoitus ottaa perusasentoon asti, mutta koira lähti niin mahtavalla laukalla että halusin palkita nimenomaan sen.

Seuraamista, epämääräinen z-kaavio, lopussa kiersin ympyrää koira ulkokaarella. Painaa jälleen niin, että itse hoipertelen välttäessäni potkimasta koiraa kuonolle, ja vasemmalle kääntymiset jätin kokonaan väliin. :P Miten saa tiiviin mutta painamattoman seuruun?! Minä en osaa!

Liikkeestä maahan meno. Mahtava! Palkkasin maahan palattuani koiran viereen ja uudestaan loppuperusasennosta.

Lisää seuraamista. Palkka 3, 7, 1 askeleen jälkeen, sitten suoraa noin 10 askelta, täyskäännös ja suoraa takaisin n. 15 askelta. Oikein hieno, paitsi että painaa... mutta ainakin se on täysillä mukana!

Paikalla makuu. Otin ihan aikaakin, tarkoitus oli ottaa alokasluokan 2min, mutta itikkaparvi meinasi syödä mudin ja säälin sitä reilun minsan jälkeen. Häiritsin koiraa palloleikillä. Heittelin palloa ensin käsissäni kauempana tullen pikku hiljaa lähemmäs. Sitten tiputtelin palloa maahan ja annoin sen kieriä sen minkä se nurtsilla kieri, ja lopuksi heitin sen ihan vauhdilla koiran sivulta sen ohi ja kerran sen yli. Pari välipalkkanakkia suuhun ja sanallista kehua koiran pitäessä kontaktia minuun. Vähän sen ilme oli sellainen, että tiiän kyllä että en saa katsoa tota palloa, enkä varmana ainakaan nouse, mutta onko pakko kiusata mudia tälleen. Vähän niin kuin se ei luottaisi omaan itsehillintäänsä, tietää ettei saa nousta eikä aio mutta pelkää että jalat vaan vie sen. :S :D

Hemmetin koe kun siihen on vielä reilu pari viikkoa, mä ja oikeastaan koirakin oltais todella iskussa juuri nyt!