Yllättäen peruuntuneen työpäivän johdosta ajelin Mikkeliin asioille, omilleni ja koiran. :D Ensin agikenttä:

-pari toistoa puomia ja a-estettä. Puomilla meillä on jonkinlainen "pysähdyn tähän alastulolle" -taito, a:lla ei juurikaan. Puomillakin se pysähtyy etutassut juuri puomin päälle, ei hiekalle. Namilätkä taas käyttöön?

-keinua: ensin agistepöytä alle korokkeeksi, sitten otin vanhan pituushyppyesteen korkeimman palikan, lopuksi matalimman pituuspalikan, ja lopuksi ei mitään. Nou problem, nyt meillä on keinu. :D Ohjaajaa hirvittää enemmän kuin koiraa ja mun "varovasti!!" -rääkäisy keinun keikkaamiskohtaan tullessa on ihan liioiteltu...

Sitten tein pienen radan. A-este, rengas, 90 asteen kulmassa oleva putki, muuri, (rata kääntyy 90 astetta) puomi ja keinu. Heti meni pipariksi eka yritys, koira kyllä koski a:n alastulokontaktia mutta ei pysähtynyt siihen, vaan valui hiekalle kokonaan. Otin alusta. Sitten hallin ovet paukkui odottamaan jätetyn koiran takana ja koira nousi ihmettelemään niitä -> palautus paikoilleen.

Otin välissä vähän putkeen lähettämistä, pallo lensi heti palkaksi ulostulopäässä. Irtoaahan se, kun tajuaa mihin sen haluan menevän, etsi ekoilla kerroilla jotain noudettavaa nääs. :P

Sitten pari kertaa rata uudelleen, äskeisessä järkässä ja putkesta-putkeen. Mun pitäis nyt päättää mitä teen niiden kontaktien kanssa, vaadinko sen totaalisen pysähdyksen vai enkö. Nytkin annoin sen pari kertaa jatkaa, vaikka koira pysähtyi vasta hiekalle, tai ei missään vaiheessa täysin pysähtynyt. Plääh.

Koira oli aika vaisu, porukat oli viikonlopun kanssamme mökillä = tekemistä on ollu paljon, joten kaipa se on vaan väsynyt.

****

Älä kokonaan maalaisjuntistu mökillä -kaupunkikävelymme hoidettiin Prisman parkkiksella. Koira ei ole remmiä juuri nähnyt tässä parin viikon aikana. Aluksi piti huomauttaa, että siinä ei tosiaan yhtään milliäkään vedetä, sitten oli tosi nätisti, kuten ennenkin. Palkaksi tästä käytiin jäätelökiskalla. :)

****

Tokoilemassa käytiin vasta takas tullessa Juvan kentällä.

Aloitettiin korotettavalla pk-hypyllä. Ensin ihan matalaa, merkkasin naksulla oikeat hypyt (ei koske esteeseen), sitten koroteltiin pikku hiljaa.

Seuraamista, painottuen käännöksiin. Muutama lyhyt perusasentoon päättyvä/pysähdyksen sisältävä pätkä, olen paljolti palkannut vaan liikkeestä viime aikoina. Muutama sanallinen moite väljyydestä, onneksi kuitenkin enemmän kehuja kunnon työskentelystä.

Vauhtinoutoa puukapulalla muutama toisto: hetsasin koiraa alkuun vinkuvalla meritähdellä, se oli tähän saakka ollut aika vaisu, kuten agissakin. Viskasin kapulan ja annoin "hakee"-käskyn. Koiran tullessa kapulan kanssa takaisin vapautin ja heitin lelun toiseen suuntaan. Sain hyvän vauhdin. Koskahan löytäis aikaa ja ennen kaikkea motivaatiota treenata sitä pitämistä ja luovutusta...

Seuraamista jonkinlainen about alo-kaavion pituinen marssi meritähti kainalossa. Sitten sainkin jo vähän liikaa viettiä ja jalkaan nojaavan koiran.

Koiran juotto ja autoon hetkeksi.

Tein "ruudusta seuraamaan kutsumista": jättöasento istu-maahan-istu-maahan, matkaa 5-10-5-15 askelta ennen olan yli huikattua seuraa-kutsua, koiran saavuttessa minut vaihteleva parin-kymmenen askeleen seuruupätkä ennen palkkaa. Ekan tuli ravilla, mutta palkkasin silti, loput laukkaa.

Kaukokäskyjen istu-maahan-vaihtoja. Jos olen ihan koiran edessä, toimii. Metrissä tuntui menevän kriittinen raja - jos olen kauempana, ei tuu mitään. Sitten sain sen maahan menossa ryömimään vähän eteenpäin ja istu-käskyllä joko olemaan hievahtamattakaan tai tulemalla hämillään sivulleni. Kerran nousi seisomaankin, olis ollu hieno hissinä tehty maa-seiso-vaihto mutta harmi kun sitä ei pyydetty! Treeniä treeniä, eihän tätä oo paljoa tehtykään.

Jonkinlainen 'idioottiringin' aloversio: seuruuta vähän matkaa, liikkeestä seis, kävelin neliön koiran vasemmalla puolella/takana, palkkasin nakilla, peruutin vähän ja tulin uudelleen takaa koiran ohi, jolloin seuraa-käsky. Hyvin lähti mukaan vaikka tää oli sen eka kerta tätä lajia! :) Hetken seuruun jälkeen liikkeestä maahan, tein vähän isomman neliön ja sitten nakinpala etujalkojen väliin ja siitä suoraan vapautus pallolle. Teki oikeat asennot ja pysyi kummassakin, hyvä mudi!

Luoksetulo, jätin välillä maahan, matkaa 20 askelta. Otin sivulle asti. Kehuin jo matkalla koiran valitsemaa ripeää laukkaa, liekö sitten siitä mennyt pasmat sekaisin, mutta koira jäi sivulle kovin vinoon eikä istunut takamus maahan asti-> uusi käsky.

Lopuksi vielä pallon heittelyä. Jossain vaiheessa jälkimmäistä sessiota vaihdoin meritähden narupalloon ja vielä muistin, että koirani edelleenkin arvostaa pallon repimistä huomattavasti enemmän kuin pelkkää pallon heittelyä. Virekin nousi sitten oikein kivaksi. Otettiin vielä hyppynoutokokeilu sillä pallolla. Odotti perusasennossa nätisti, hyppykäskyllä lähti hyvin, koiran ollessa ilmassa sanoin vaan "lelu!". Otti pallon ja oli tulossa aivan oikein hypyn kautta sen kanssa luokseni, mutta pallo tippu hypyn juurelle. Hyppäsi sitten kuitenkin vielä senkin jälkeen paluuhypyn! Tähän täytyy ottaa joku suussa paremmin pysyvä lelu, mistä ei roiku naruja jotka voi jäädä koiran jalkoihin tms kiinni.

Kentän vierestä tieltä kulki joku kun tein ruudusta seuraamaan -harjoituksia. En tiedä huomasko koira edes sitä, minäkin vilkaisin vaan toisella silmällä. Mitään ei siis sanonut tai häiriintynyt siitä, jos huomasi.