Vihdoin sain aikaiseksi todella alkaa treenaamaan tokoa. Tai kertaamaan. Vain huomatakseni, että rakentamani kolmesta kummallisesta hypystä koostuva "tehdään seuraamista, välillä jääviä ja hyppyä" -rata oli koirasta hurjan hauska kunnes alkoi tulla virhettä toisensa perään. Uimapatja-hyppyesteen takana ei voinut mitenkään seistä, koira meni "odota" -käskyllä aina istumaan. Luonnonoksa-hyppyesteen takana voi kyllä seistä, kun ensin uskaltaa edes irrota hyppyyn. Moitin istumisesta, en hyppäämään lähtemisestä, mutta näemmä mudi ei sitä ymmärtänyt. Seuraamisen liikkeellelähdöt väljiä, äänellä huomauttaminen ei oikein auttanut, joten otin koiraa kaulavilloista ja sanoin tiukan ystävällisesti nenä kiinni sen naamassa, että nyt ihan totta ollaan töissä eikä pelleilemässä. Jo alkoi pelittää, pääsin kehumaan. Käännökset on mitä on, mutta niille nyt tuskin enää ehtii paljoa tekemään, olisko pitänyt aiemmin? :P

Liikkeestä maahan meno sentään toimii edelleen tosi hienosti. Niin hienosti, että liikkeestä seis valui myös ripeästi maahan. Huomauttamisen jälkeen koira sitten tarjosi omatoimisia seisomaan jäämisiä hyvin tiuhaan, ja sain huomautella siitä, että seuraa tarkoittaa seuraa kunnes toisin käsketään. Perusasento on aavistuksen vino, ja kun kehoitin koiraa uudestaan "sivu" jotta se korjaisi paikkansa, se tipahti makuulle. Ihailtavan nopeasti. Ja vinoon.

Tjooh. Olisko se niinku tänään vielä illalla liikkeestä maahan, perusasento ja perusasennosta maahan (suorana), tiistaina liikkeestä seisominen ja hyppyesteen takana seisominen, keskiviikkona seuruun kesto, käännökset, liikkeelle lähtö ja hyppyyn irtoaminen. Joka päivä vauhtiluoksetulo tai pari sekä paikalla makuu. Torstaina kaikki liikkeet kokeenomaisesti läpi kunnon lelupalkan kanssa. Perjantaina ei mitään, lauantaina luultavasti perinteinen eli pieni seuruu + kumpikin jäävä liike aamulla ajoissa, ja leikkiä juuri ennen omaa vuoroa. Tähän saakka en ole paljoa miettinyt koko asiaa, mutta nyt jännittää ihan saatanasti. Ja vituttaa se, että miten ei muka ollut aikaa, energiaa ja herra ties mitä aloittaa treeniä pikkusen aiemmin!! Voinpahan sitten syyttää vaan itseäni jos koira ei osaa.