Ke: ohjattu tokokurssi alkoi, tunti joka toinen keskiviikko. Mudi oli aika ärhäkkä ääntelemään vieraille koirille, pikku maalaisjunttini. :P Teemana tällä kertaa avoluokan kaukot + nouto sekä paikalla makuu. Kaukot meillä toimii parin metrin etäisyydeltä aika luotettavasti. Sain ohjeeksi pikku hiljaa pidentää matkaa, mutta lopettaa aina siihen että palaan selvästi lähemmäs koiraa (etäisyyttä voi muutenkin välillä myös lyhentää, esim askel taakse, taakse, eteen, taakse ... ). Tästä koiralle jää sellainen fiilis, että ei se ollutkaan niin vaikeaa.

Noutoa on harjoiteltu ihan luvattoman vähän, lupaan panostaa heti viikon päästä kun vika alokasluokan koe on ohi (toivottavasti siis vika, TK1 halutaan). Kovin hyvin se ei nytkään mennyt mutta saatiin täsmäohjeita meille.

Paikallamakuussa kolme eri erää: ekassa kävin osan aikaa autojen takana piilossa, tokassa L oli juoksunartun vieressä, ja vika oli jo seuraavan ryhmän kanssa, jäin tekemään vaan yhden tosi helpon missä'olin lähellä koiraa. Sivuille vilkuilusta ärähtelin sille aika monta kertaa, tähän pitäis miettiä joku toimiva ratkaisu. Nakin pala koiran etutassujen väliin? Voisi olla.

Pe: porukat tuli eilen mökille ja tänään äiti teki töissä ollessani jäljen valmiiksi. Sienipölyn metsään n. 400 askelta, 6 keppiä, reilu 5h vanhettunut, janalta jälki lähti vasemmalle. Janalla uskomaton (ohjaajan ja jäljentekijän välisestä kommunikaatio-ongelmasta johtuva) sähellys, mutta sinnikkäästi yrittänyt koira lopulta pääsi matkaan. Ekaa keppiä en jostain syystä nostanut ollenkaan koiran palkkaamisen jälkeen, ennen jatkamiskäskyä taskuuni kuten yleensä teen, ja sanoin vaan "jälki". Koirapa nosti kepin mulle ja heilutti häntää sen näköisenä, että emmä mihkää jäljelle jatka, ennen ku otat tämän, ku ite aina sössötät että nää kepit on tosi tärkeitä! Sai ylimääräisen nakin siitä. :D Oikein hyvää jäljestystä, mutta viimeisestä yli, ja ohjaaja oli taas aika kujalla. Päästin liinan käsistäni ja koira meni jossain aika monen kymmenen metrin päässä jäljellä minun miettiessä miten tän nyt voi lopettaa kun keppejä siellä ei enää tule. Lopulta huusin "odota!" ja koira pysähtyi katsomaan ja selkeästi hämmästyi miten kauas mä olin jäänyt. :D Käskyllä maahan sinne, ja toistelin koko ajan kohti kävellessäni "hyvä, odota", hienosti pysyi makuulla. Siitä sitten sai loppupalkan. Kuvitellaan, että olin kaatunut tai jotain ja siksi jäänyt paljon jälkeen, koska niin käy varmasti joskus oikeastikin niin hyvä harjoitella jo... :D