Ajoin agikentälle. Oli vaan crocsit jalassa ja vähän laiska mielentila, ajattelin siis ottaa vaan ne kepit, mutta kentällä oli eilisten treenien jäljiltä vaikka miten paljon hyppykieputusta, kaikki kontaktiesteet ja kepit sisältävä rata valmiina. Sitä siis käytin.

Ensin yksittäisellä hypyllä takaakiertoa jota mudille ei ole paria kokeilua enempää koskaan opetettu. Käsky olkoon "takaa". Pienen alkusählingin ja siivekkeiden yli hyppivän mudin jälkeen saatiin homma toimimaan kuten piti. :)

Sitten keksin päästäni pari erilaista hyppykieputusta niille valmiille hypyille ja koklailin mudin ohjaamista. Koira kävi jo aika kierroksilla ja vähän alkoi haukkua selkeästi juuri turhautuessaan epäselvään ohjaukseen. Saalispalkka aina heti onnistuneiden otosten jälkeen.

Kontaktit kerrattiin, näihin pitäis jaksaa taas erikseen panostaa. Oli ne nyt tänään ehkä rimaa hipoen juuri kelvollisia minulle. :P

Ja sitten niitä keppejä. Koira osaa, mutta kuumuessaan alkaa oikomaan joko vikan välin tai jo aiemminkin. Otin sen parin hypyn kautta kepeille, jotta se tuli vauhdilla (ja valitettavasti myös ajoittain huutaen) kuten kisoissakin tulee. Neljä kertaa lopetti kesken, johon sanoin painokkaasti "ei" ja sitten ystävällisesti "otetaanpa uudestaan". Sillä viidennellä mudi luovutti ja pujotteli kuuliaisesti loppuun saakka, ja pujotteli muuten kaikki loputkin kerrat tänään, vaikka kepit oli radan osana tai vaikka mulla heilui patukka ihanasti kädessä kun kävelin pujottelevan koiran vierellä. Kerrankin osasin vaatia siltä oikeassa paikassa oikealla tavalla! :) Ja nyt käsi sydämellä vannon, että vaikka kisoissa kepit olis eka este ja tekis niin mieli jatkaa maksettu rata loppuun, niin meidän suoritus loppuu siihen paikkaan jos keppivälit oikaistaan. Kuulitko, mudiseni!!

Sunnuntaina on kisat, lähden tänään mökille josta palaan huomenna illalla. Mökillä pitää pystyttää talveksi puretut kepit vielä kerran, ja jos jaksais sunnuntaina aamulla käydä vielä kentällä ottamassa ne. Aika luottavainen olo kyllä nyt, mutta tuskin tää tahtojen taistelu tällä vielä oli ohi.