Oltiin ensin Tytin kanssa lenkillä metsiksellä. Luksi kävi kierimässä jossain paskassa, eikä ollut aikaa mennä enää kotiin ennen tokoa, joten haisevan koiran kanssa sitten vaan.

Aloitus paikkamakuulla, neljä koiraa, L keskellä. Olin eka piilossa noin 15sek, jonka jälkeen kävin palkkaamassa. Sitten olin lopun ajasta (2/3min?) piilossa. Juuri kun käskettiin palata koirien luo, kouluttaja kerto että L oli noussut puoliksi istumaan ja rapsuttanut toista korvaansa. Hää oli sopimuksen mukaan ärähtänyt sen painokkaasti takaisin maahan, johon koira oli reagoinut kuuliaisesti. Epäselvää oli menikö sen korvaan oikeesti jotain mikä oli aivan pakko raapia heti veks, vai oliko se muuten vaan sellanen alanpa tässä rapsuttelemaan aikani kuluksi -juttu. Tuuli kyllä jonkun verran, joten lentihän siellä kentällä mahdollisia sattumiakin. Joka tapauksessa pitääpä nyt tehdä sille niin, että joku häiriö provosoi sen nousemaan mun ollessa piilossa, ja joko itse karjaisen sille tai avustaja käy kertomassa, että ei käy laatuunsa. En vaan tiiä millä sen saa nousemaan, sitä kun ei oo tapahtunu öö.. koskaan? Siksikin on hankala uskoa, että se olis nyt muuten vaan päättänyt nousta. Mutta onko pörriäinen tai roska korvassa lupa nousta rapsuttamaan se pois?

Sen jälkeen noutoa. Tsekattiin pito (ok), myös niin että härnään koiraa ihan kunnolla lelulla (piti ok, mutta ekan leluun puremisen jälkeen kierrokset nousi ja meinasi alkaa purra kapulaa -> kieltämällä kuitenkin piti hyvin. Jes, näitä lisää! Pointtina nimenomaan että kuumuessaankin koiran täytyy pitää kapulaa nätisti) ja tehtiin nostoharkkoja maasta. Nostaa ainakin ton pienemmän puukapulan helposti vinoon suuhun, ei haittaa tokon sääntöjen mukaan, pk:sta ei tietoa, ja makuasia haluanko silti oikaista sen. Pitää pohtia. Lisäksi vauhtinoutoa niin, että mulla kiinni koiran pannasta, hetsaan kapulalla, heitän kapulan, kouluttaja on etukäteen mennyt siihen laskeutumiskohdan lähelle ja käy heittämässä kapulan siitä vielä kauemmas. Päästän koiran käskyllä noutoon juuri kun kapula on irronnut avustajan kädestä. Haki, ja kovaa!

Ruutua. Eipä oo tehty herra ties milloin viimeeksi. Aluksi patukka ruutuun ja ihan kunnon (20m?) matka, toi kyllä irtoaa. Pari tällaista, sit välimatka melkeen tuplaksi. Haukkuva koira häiritsi kentän laidalla ällää ja menomatkaan tuli vähän hidastusta ja sivuaskelia, mutta lopulta meni kuitenkin. Sitten ihan läheltä (2m) lähetys tyhjään ruutuun, ja patukka lensi ennen kuin koira ehti kääntyä katsomaan taakseen. Lopuksi vielä kutsuruutu tosi pitkältä matkalta (50m?), jossa siis itse seison ruudun takaosassa, patukka esillä, ja huudan koiran samalla "ruutuuuun!" -käskyllä. Ampu ku tykin suusta.

Ja ihan lopuksi meille pikainen luoksetulon pysäytyksen tsekkaus ja jatko-ohjeistus. Tai siis sen piti olla pikainen, muut venaa kentän laidalla että saa tehdä vielä omat luoksetulonsa, mutta se venähti johonki varttiin varmaan... :P KUN SE EI VAAN TOIMI! Me junnattiin eka sata kertaa sitä, että koira tulee vauhdilla, vaikka kouluttaja seiso keskellä valmiina palkkaamaan lelunheitolla (=koirani otti heti sen merkiksi, ja ennakoi että tän kohdalla tulee tietenkin stoppi). Pari kertaa sitten pysäytys, ja koira mm. pelästyi sen taakse plätsähtävää patukkaa ja viis veisasi koko top-käskystä. Aika loppui ja jäi vähän kesken, sain kyllä paritkin erilaiset ohjeet, mutta oon nyt niin sekaisin tän kanssa että en yhtään tiedä miten jatkan. :(

Kotimatkalla mietin, että en mä sitä 9.10. voi kokeeseen ilmoittaa, muut kyllä saadaan valmiiks mut tätä tuskin. Olkoon se. Musta myös tuntuu, että ongelma on se, että koira ei yksinkertaisesti osaa top-käskyä. Tuossa tilanteessa. Jos se ei pysähdy, korjaan uudella napakalla käskyllä ja käsimerkillä tai peräti astumalla kohti ja painostamalla että älä valu tänne päin. Se varmaan kokee koko käskyn jotenkin rangaistuksena, eikä tajua koko hommasta juuta eikä jaata. :(