Ajoin hallille. Nimenomaan hallille, esteet on sisällä. Ulkokentällä kertasin muutaman kerran A:n, ja kas kummaa, jos käskytys on napakka, koira kyllä pysähtyy ja pysyy kontaktilla vaikka minä "juoksen" ohi! Lainausmerkit siksi, että ei se nyt kovin kovaa juoksua ollut, mutta kuitenkin. Koira vaan turhaan alkaa himmailla vauhtia jo A:n harjalla, ja tää johtuu varmasti siitä, että sillä on pientä epävarmuutta tarkasta pysähtymiskohdasta. Jatkamme treenejä.

Sisään tein pienen rada, jossa oli hyppy, kepit, putki ja hyppy. Eka keppejä muutama toisto pelkiltään. Parempi puoli sujuu oikein hienosti, ja koiran voi pienen matkan päästä lähettää kepeille ja se tekee itse. Samoin se kestää pientä vedätystä, että jätän sen kepeille ja menen metri-kaksi edellä. Huutoa siitä kyllä silloin lähtee, jalat ei vaan kulje niin lujaa kuin mudin mielestä pitäisi? Huonompi puoli taas ei ottanut sujuakseen ollenkaan, järjestään tokavikassa välissä oikoi. Nyt jälkeen päin tuli mieleen, että siitä oli vissiin suora linja sinne mun hypylle, se olis kannattanut siirtää kokonaan pois... joka tapauksessa autoin sitten kädellä ihan kunnolla, että saatiin onnistunut suoritus. Vaikeampaa puolta tarttee vahvistaa vielä kovasti.

Yksittäisellä hypyllä takaakiertoa. Sujui ja ei sujunut, eli koira ei osaa, kunhan arpoo. Ukko ei oikeen lämmennyt kun ehdotin että käännän sohvapöydän hypyksi olkkarin matolle :D Epäileekö se että kiihtynyt mudi tiputtaa sen ison telkkarin alas hyllyltään?! No, siirrän sohvapöydän pois ja teen kahvikupeista ja jostain rimasta hyyyvin matalan ja pienen hypyn, jolla takaakiertoa voi tehdä kotonakin. Toivottavasti sillä on kattava kotivakuutus, meillä oli mudin kanssa taas tänään vähän hiinä ja hiinä pysyykö se hanskassa ja meno oli sen mukaista :D

Sitten tein koko rataa parilla eri tavalla. Ne takaakierrot on kyllä ongelma, jos yksittäisellä hypyllä vielä menee, radalla ei mene. Viikon päästä kisoissa oleva tuomari kuulemma tekee järjestään mutkaista ja paljon takaakiertoa sisältäviä ratoja. Mutta kepit kyllä sujuu! Pitäiskin ottaa joku kerta videota niin näkis kuinka paljon se on edistynyt. :)

Olin ajatellut piilotella tunnarikapuloita vielä siinä parkkiksen laidalla, mutta koiran mielentila ei ollut lähellekään sitä raaaauhallista mitä tunnariin tahdon, niin jätettiin suosiolla väliin.