Kiitti Suvi blogi- ja naamakirja-avusta, sain rohkeutta. :D

Kaukoja on tehty tässä jo aika monena päivänä sisällä useita kertaa päivässä. Olen toistaiseksi vielä koiran edessä matalampana kuin seisomassa. Maa-seiso-maa menee aika näppärästi ja kestäis varmaan jo vähän etäisyyttä ja/tai mun seisomaan nousemisen, istu-seiso-istu -vaihdossa tekniikka ei oo vielä ihan vakiintunut ja tahtoo joku jalka välillä liikahtaa. Kaukokäskyissä ei varmasti voi liikaa korostaa perusteiden huolellista opettamista; "jos se ei tee vaihtoja oikein kun olet sen edessä, kuinka voit kuvitellakaan että ne sujuisi kauempaa". Olkkaritreenit jatkuu siis vielä pitkään.

Tunnarin aloitin nyt uudelleen. :P Mulla on tästä kauhee paniikki, että koira ei sais koskaan ehtiä ottaa väärää suuhunsa, mutta tarkemmin ajatellen en nyt tiedä onko se sen kriittisempää kuin muussakaan uuden asian opettamisessa. Oikeesta palkkaa, väärästä ei mitään tai korkeintaan pieni "oho, ei menny ihan oikein", niin kyllä se siitä alkaa muokkaantua kun koira saa riittävästi infoa ja työstää sitä päässään. Tietysti se virheiden määrä kannattaa yrittää minimoida, ja jos tuntuu että menee siihen että koira kahmii mitä sattuu, niin keskeyttää harjoitus ja miettiä miten helpottaa sitä niin, että koira taas onnistuu, eikä vaan antaa sen jatkaa ja odottaa että se vahingossa tuo oman. :P Mutta tuskin tämäkään liike on totaalisen pilalla lopullisesti jos koira opetteluvaiheessa ehtii tehdä jotain väärää!

Kaadoin siis pussista kasan palikoita nurtsille ja piilotin yhtä omaa. Mulla ei ole niitä palikoita kun joku reilu 10kpl, pitää hommata lisää, jotta kasaa se isommaksi ja myöhemmin tehtyä useamman kasan. Oma oli eka n. metrin kasasta oikealla, kaksi toistoa, kumpikin oikein hyvä. Sitten pistin metrin kasasta vasemmalle, hyvä tääkin. Lopuksi vielä pari metriä kasan taakse. Tässä koira taisi käydä kasan takana, tuli sitten takas päin ja haisteli kasaa. En malttanut olla äännähtämättä sen verran että koira ymmärsi että se ei ole siinä, eikä se sitten ehtinyt koskeakaan vääriin. Koira tuli muistaakseni takas mun luo, josta lähetin sen uudestaan, ja nyt meni tarpeeksi kauas taakse ja löysi oman. :)

Sovin itseni kanssa, että teen tunnaria ja kaukoja joka päivä. Ekaa jonkin pissilenkin yhteydessä, koska se tuntuu sopivan tolle koiralle. Jos "menen treenaamaan" niin elikko on jo turhan kierroksilla, nyt pysyy paljon paremmassa mielentilassa kun tää tapahtuu vähän silleen vaivihkaa. Kaukoja taas kotona.