Pitihän sitä kokeilla vaikka vähän mietin mahtaako mudin päässä liikkua mitään. Toisaalta ajattelin, että saisi vähäksi aikaa edes jotain mietittävää. Käytin sitä vähän pissalla ensin ja sitten tokoiltiin pihalla. Heittämiäni nameja koira ei syönyt, seisoi ja toljotti vaan, ja "ole hyvä" sai sen ottamaan juoksuaskelia kohti kotia. Saat mennä nussimaan seisojaa niinko häh vai? Mun on yhä vaikea ymmärtää että mun koira on noin seonnut. Kun ei se ennen! (Yhtä hyvä kuin "kyllä se kotona osaa!!", eikö? :P) No, ei sitten viritellä koiraa heittelemällä nameja.

Perusasennot ihan perseestä (vinossa kohti kotia) ja piippaa kovasti. Otin sitten pidempää seuruupätkää ja nappasin pari kertaa kuonosta, niin alkoi löytyä vähän työvirettä ja turpa meni kiinni.

Luoksetuloa maasta sivulle, ekalla kutsulla nousi vain seisomaan, jolloin toistin painokkaasti käskyn. Sen jälkeen tuli ok, palkkasin vauhdista, nyt ne lihapullatkin alko vähän maistumaan. Muistin ottaneeni patukankin mukaan, se kelpasi paremmin. Lelulla yksi stoppi, eli jätin koiran maahan ja poistuin hetsaten, kutsuin pysähtymättä itse ja pysäytin koiran matkalla maahan. Oli ihan tarpeeks napakka, palkkasin.

Mä oon miettinyt tota ylempien luokkien luoksetulokuviota. Takaperin ketjuttamalla aion sen rakentaa valmiiksi, nyt tehdään vaan eri osia toistaiseksi erillään. Siinä on ne merkit joiden kohdalle koira pitää pysäyttää, aina ensin seisomaan ja jälkimmäiselle maahan. Kirosin aiemmin sitä, että toi alkoi heti yhden toiston jälkeen ennakoimaan että ahaa, tossa merkin kohdilla sit seis. Tartteeko sen olla huono asia? Siis voiko sille ihan oikeesti opettaa, että juokset merkin kohdalle seisomaan? Vähän sama niinku ruutu, en tiedä ketään kuka opettaisi sen koiralle niin että juokse ton ruudun läpi ja sitten itse vaan käskee sen ruudussa seisomaan. Kyllä kaikki opettaa sen koiran itse juoksemaan sinne ruutuun ja vaan näennäisesti antaa seis-käskyn (kun se on sääntöjen mukaan pakko antaa). Joten toimiiko luoksetulo samalla tavalla, juokse suoraan mua kohti ja merkin kohdalla stoppaat jne? Alkaako koira vinoutua kohti merkkejä eikä juokse enää suoraan mun kohti? Jotain muuta ongelmaa mitä en oo tajunnu?

Sit me tehtiin yksi liikkeestä istuminen, oli hieno. En oo muistanu koskaan treenata koko liikettä, ja siinähän pitää kävellä kanssa eka koiran taakse, mikä selvis mulle vasta vähän aikaa sitten :D Tuskinpa on ongelma mutta voishan sen loppuosankin joskus tehdä vaihtelun vuoksi.

Kaukoja n. 5m matkalta. Jätin monta metriä koiran taakse kissan märkäruokaa sisältävän pienen palkkapurkin, tosin tuntui että koira ei huomannut koko juttua. Maasta istumaan nousu vaati kolmesti kaulavilloista nostamisen ennen kuin koiran omat lihakset kytkeytyi päälle :P Sen jälkeen maa-seiso-vaihdot ok mutta seiso-maa ei mene noin kaukaa, ei tee sitä kumartamalla vaan plätsähtää vähän eteenpäin. Loppuvapautuksella koira meni heti purkille, eli kyllä se oli sen huomannut. Heiteltiin sitä vähän ennen avaamista ja sain koiran riehumaan normaalilla tyylillään, mutta sitten kun se söi safkaa, se nartusta seonnut mudini palasi sen sieluun taas. :/ Purkki jäi nuolematta mutta söi kuitenkin kohtuu hyvällä halulla enimmät mömmöt.

Lopuksi vielä tunnari, käveltiin eka vähän poispäin kotoa. Kaadoin kassista väärät ja otin koiran sivulle. Luin jostain, että oli käytetty hyvällä menestyksellä kapulan haistattamista koiralla (myöhemmin pelkkää omaa kättä) ennen liikettä, vähän niin kuin rautalankaa että hei kato tää on se minkä vien, tuo tää mulle takas. Päätin ottaa tän meillekin käyttöön. Sen jälkeen piilotin oman n. metrin väärien taakse oikealle. Eli tiputin vaan kädestä hankeen, sinne se just sopivasti vähän upposi. Koira meni eka väärille ja nuuskutteli niitä, siirtyi hakemaan takaa, pyörähti uudestaan väärillä ja saattoi hipaista yhtä suuhunsa (en ole varma, suuhun se ei sitä kunnolla ottanut, mutta joko haistoi tosi läheltä tai koski), meni taas etsimään, mutta ei oikein löytynyt. Siirryin pari askelta oikealle auttaakseni ja kun koira jäi vaan seisomaan suunnilleen väärien kohdalle, annoin uuden käskyn ja viittasin vielä kädellä rohkaisuksi. Sitten löytyi! Tehtiin vielä toinen toisto samalla kapulalla, nyt laitoin oman suoraan väärien taakse. Koira taisi nähdä mihin se tippui, koska se meni suoraan väärien yli sinne ja otti oman joutumatta lainkaan etsimään.

Tultiin sisälle. Mudi alkoi jo alaovella vinkumaan, joten minäpä päätin että se ei pääse palkkaamaan itseään seisojan kosiskelulla. Otin koiran kiinni, jottei se ehdi yhtään koskea seisojaan, ja vein sen eteisestä suoraan makkariin ja ovi kiinni. Siellö möllöttää. Aamupäivän oli ovi auki, mutta seisojan peti on mun vieressä tässä olkkarissa ja se nukkuu siinä, ja mudi on oma-alotteisesti ollut makkarissa. Mun on niin kurja olo sen puolesta, sillä on varmaan kauhee ristiriita, kun mieli tekee mutta hyvin tietää että on kielletty :/ Ja paha mieli itsellä, kun saa sata kertaa päivässä kieltää. Sata ei varmasti edes riitä. Pitäiskö mun panna videokamera vähäks aikaa nauhoittamaan..

piip piip piii
töppönen anna olla!
piip piippi pii piiii
ei!
piip
räyh seisojalta
LUKSIPERRRKELE!
piip piip piiiiiiiiiiiiiiii
pois sieltä!
piiiiiiii
anna olla ny
piip piip ppiiiip
NYT VITTUPERKELE MENEE HERMO!!
(piiiip..)
....

Vähän säälin naapureitakin.