Iltapissan yhteydessä pihalla. Jätettiin Tytti taas eka sisälle, ukko tuli auttamaan, ja sit lopuksi haettiin Tytti mukaan ja käytiin läheisellä pikkukentällä. Koirat piti tänään tarkoituksella vapaapäivää ja tuo vartin kaahotus oli tän päivän liikunta.

Ruutua: noin 1,5m sivut, hieman pitkulainen neliön sijaan. Ensin ihan läheltä pari kertaa, sitten ehkä 10 metristä ja lopuksi kaksi kertaa läheltä, ekalla suoraan palkka, tokalla käskytin maahan ja menin palkkaamaan siitä. Pari kertaa jossain väleissä tarjosi oik. etumerkkiä, oli kyllä ruudussa mutta selkeesti tarjosi merkkiä eikä ruutua, ja siksi en palkannut. Kutsuin koiran vaan pois ja lähetin uudestaan. Mutta kyllä se oikeesti aika hyvin sinne hakee, ja tähän on auttanut ehdottomasti eniten naksun kanssa kotona treenaus ilman mitään käskysanoja ja houkuttimia. :)

Luoksetuloa: pistin merkit n. kohtiin 5 ja 10m, kupit kohdissa 0 ja 15m, Jouni täytti alkua, minä olin lopussa. Juoksutin koiraa kupilta toiselle vapautusluvalla, en kutsulla, väliin maahan stoppeja. Liukas luminen parkkis ei ole paras paikka tehdä tätä , kun en oikeen osaa arvioida, koska se pysähtyy niin hyvin kuin pystyy (eli liukuminen johtuu maasta) ja koska tulee askelia koiran valinnasta.

Sitten halusin ottaa oikeena luoksetulona tule - maahan - vapautus takakupille jonka Jouni laittaisi yllärinä mun merkistä. Eka pari läpijuoksua maasta sivu-käskyllä, joista ekalla taas luuli tekevänsä kaukoja ja nousi kutsulla seisomaan. Selkeemmät alkurituaalit näihin täytyy ottaa, käytän nimittäin ukkoa ja takapalkkakuppia kaukoissakin. Sitten kun se tuli, ennakoi taas stoppia, jos en heti palkannut laukasta. Otin uudestaan niin kauan että sain sen laukkaamaan loppuun asti. Sen jälkeen tuli laukalla hyvin, joten pysäytin maahan. Tää on kyllä aikamoista taiteilua tän koiran kanssa. Luulen, että tää kaava toistuu vielä x kertaa, mutta eipä sille mitään mahda kuin vääntää rautalangasta ja toistaa kunnes onnistuu. Sitten kun se tekee oikein, olen tähän mennessä lopettanut siihen, mutta kaipa sitä vois välillä ottaa vielä uudestaan ja katsoa kestääkö se senkin vai alkaako heti taas ennakointi.

Lisäksi sille pitää tehdä paljon erottelua, että sivu-käskyllä ei koskaan pysäytetä ja sillä tullaan aina kunnon laukalla. Se loppupätkähän on ylempien luokkien luoksetulossa ihan sairaan lyhyt ja oon jo nyt varma että siihen on kyllä työlästä saada laukka säilymään!