Pe: 1,5h lenkki, kotoa kotiin liki koko matkan koirat irti, osa ajasta jäällä. Ei se ollut kartasta kuin noin 6km, mutta kyllä tuntui lumessa tarpominen omissa jaloissa, ja koiratkin juoksutti toisensa hyvin väsyksiin. Yöllä oltiin tunti laskettelurinteillä pulkkailemassa. Kun ihmiset veti henkeä ylös kiipeämisen jälkeen, koirat juoksi pallon perässä ylös-alas, aika julmaa ;) Töppösen kanssa kiivettiin myös mäkihyppytorniin, aika huteran tuntuista oli, ja vähän piti mudia kannustaa, mutta sit se tuli sinne reippaasti.

La: reilu 1,5h lenkki, sama alkumatka kuin pe, mutta eri jäätä takas kotiin.

Pihassa luoksetulon loppuosaa eli maasta sivulle. Sekoitti eka kaukoihin ja nousi kutsulla maasta seisomaan, sit ennakoi ihan törkeesti stoppeja ja jos ei pysähtynyt niin hidasti viimeistään pari metriä ennen! Mä en palkannut yhtään tällaista, kehuin vaan kun lopulta oli sivulla, ja otin aina uudestaan. Lopulta kun se laukkasi perille asti, sai palkan ja lopetettiin siihen.

Su: 3h laavureissu siellä missä viimeeksi pyydystettiin hirvikoiraa ja mudi oli rasittava kiljukaula juoksuisen Tytin takia. Nyt oli ihan eri koira matkassa :) Piti tehdä esineruutu ja/tai viesti autolle palattuamme, mutta olin itse niin poikki että ei jaksanut enää yhtään. Osa matkasta oli aurattua tietä, mutta osa ihan hangessa kävelyä, ja kyllä otti omiin lihoihin.

Tein sitten luoksetulon stoppeja siinä suoralla tiellä. Ehdoton kriteeri, että jos koira ei laukkaa, sitä ei myöskään pysäytetä, vaan otetaan läpijuoksu. Nyt jopa muistin noudattaa sitä, mutta palkkasin kyllä yhden huonon seisomisen ja yhden epämääräisen maahanmenon. Miten se koira muka oppii mikä on oikein ja mikä väärin, jos palkkaan välillä myös vääriä?! Herttinen ku on niin vaikeeta itselle :P

Illalla omalla pihalla puolimittaista ruutua, ensin parin metrin päästä naksun kanssa, sitten kauempaa. Hienosti haki keskelle/taakse. :) Välillä hilluttiin patukan kanssa ja tehtiin siitä ohessa metallikapulan pitoa (otti ihan ok suuhun, ehkä aavistus ripeämpi voisi olla) ja yksi vauhtinouto (sama). Hillumisen jälkeen uudestaan suoraan kauempaa ruutua, nyt oli ensin vähän hakusessa, ja menin lopulta lähemmäs että onnistui. Sit tuli just loppuperhe sisältä pihalle kanssa iltapissalle, ne jäi siihen taaksemme venaamaan. Luksi otti pikkasen häiriötä, mutta päätin että me tehdään tää loppuun, halusin sen vielä kaukaa kerran ruutuun. Muutama toisto junnattiin ennen kun se meni suoraan ja nopeasti ruutuun, kävin palkkaamassa sinne ja päästin sit vapaalle. En tiiä miksi se nyt jäi välillä puolimatkaan seisomaan ja katsomaan minua, ja tartti patistelua että meni perille asti. Ihan kun kokeilis että tartteeko mennä loppuun saakka vai saako palkan jo tästä. Kun se kuitenkin toisella käskyllä meni sinne, niin ei kai se osaamattomuuttakaan oikeen voi olla. No sama se, eiköhän se siitä jää pois joka tapauksessa.