Seiso-istu on nyt ihan hyvällä mallilla. Päädyin laittamaan riman takas koiran takatassujen eteen. Lisäksi vaihdoin käsimerkin erilaiseksi. En tiiä jos AINA treeneissä pitäis rimaa mutta kokeessa ei (kuitenkin tönäsee jalalla samalla tavalla kuin laittaisin riman paikoilleen - nytkin se on siis lattialla valmiiksi, mielellään hyvissä ajoin, ja vaivihkaa vien koiran siihen ja liu'utan jalalla sen istuvan koiran takatassujen eteen), niin onnistuiskohan se?

Seiso-maahan sen sijaan vuorostaan kuseekin :P Mä luulen että en edes tavoittele mitään täydellistä etenemättömyyttä, hulluksi tulen ennen ku sellanen saatais luotua. Kyllä siitä perhana valio on saatava seiskan-kasin kaukoillakin, onhan.

Ulkona iltapissalla tehtiin tunnari. Vähän sellanen sähellysversio, tytti sai hillua siinä irti, väärät vietiin eka ja oma vasta erikseen perään, ukko otti oman eka hanskakäteen ennen ku muistu että ne pihdit oli siellä sitä varten.. kapuloita oli vajaa 10kpl yhteensä, ylösalaisin olevan U-kirjaimen muodossa. Oma "koillisessa-idässä" kolmas oik. alareunasta lukien. Koira meni laukalla vaikka matkaa oli vaan muutama metri, aloitti etsimään oikealta, ja otti oman heti tultuaan sen kohdalle :) Niin vaan on tarkka nenä, oikeastaan ihan hyväkin harkka. Just kirjoittelin lemmikkipalstoille että pitää keksiä sille erilaisia häiriöitä tähän, ettei oo turhan kaavamaista aina treeni. Palautus ravilla, muuten oli hyvä.

Kotona ajattelin ottaa vielä paikallaan käännöksiä ja askelsiirtymiä. Nappulakuppi jo lattialle valmiiksi venaamaan. No kas vain, ei pysty ei kykene, jollain on vissiin vähän nälkä, ku kuivat nappulatki oli liikaa?! Piip piip piiiiiiiiii oli ne kääntymät ja lopulta odotin vain että saan yhden hiljaisen ja voin päästää koiran syömään...

***

Tässä on nyt kolme viikkoa kokeeseen. Vikalla viikolla on ti ja to ohjatut treenit, ja koe siis lauantaina. Pe on kokonaan koomapäivä, to käydään tunnilla. Ke vapaa, ti tunti. Tiistaihin asti hinkkaan varmaan noita kaukojakin vielä mutta muuten se vois pitää myös viikonlopun treeneistä vapaata. Eli parisen viikkoa aikaa nyt vielä tehotreenata. Suluissa perässä tavoite:

*kehäänmenotarkastus: mielikuvaharjoittelua, ja muutama käytännön treeni vaikka tuttujenkin kanssa, jotta koiralle muistuu homman nimi mieleen. (ok)
*paikalla makuu: ohjatuissa treeneissä vaan, puututaan mahd. haisteluun, hyvä palkkaus. olen pettynyt, jos ei kymppiä tule, niin varma tän pitäis olla. (10)
*seuruu: jos se esittäisi parasta itseään, ysin varmaan saisi. virhevaihtoehtoja vaan on melkeen kaikki mahdolliset, niin en oikeen ees tiiä mitä osaa eniten kannattais tehdä :P (8)
*istuminen: kyllä se kotona osaa, mutta varmaan ei tälläkään kertaa kokeessa, jotenkin sellanen kutina :P olen alkanut viritellä sanomalla "istuminen" ja sitä vahvistetaan yhä. paljon erilaisia tilanteita, eri äänensävyjä, käsky vasta pitkän seuruun jälkeen yms. (9)
*luoksetulo: merkkien kanssa, ei läpijuoksua merkkien ohi, aion siis opettaa sen ennakoimaan että merkeillä aina pysähdys. vauhdin ylläpitoa vapauttamalla ennen stoppeja. paljon takapalkkaa. (8)
*ruutu: ruudun hahmottamisharkkoja eri kentillä, vaikka vaan pelkkä ruutu aina kun sen jaksaa jonnekin käydä tekemässä. loppuosan maassa pitkään venaamista ja silti sieltä korrektisti seuraamaan tulemista erikseen. häiriömerkkien (kassi, lapaset yms kelpaa) kanssa ruudun hahmottamista (9)
*noudot x3: vauhtia ja hyvää fiilistä. hyppyä ehkä erikseen tai lelun kanssa muuten vaan, koska se on kivaa. luovutusta ja pitoa ohjatuissa treeneissä kun täytyy venailla ja on hyvää luppoaikaa. tunnariin jotain erilaisia häiriöhajuja tai kapuloiden piiloja. luovutuksiin häiriöihminen hokemaan "käsky" ja harhauttamaan koiraa oikomaan jonkun välivaiheen (9, 9, 9)
*kaukot: paljon tekniikkaa apujen kanssa (8)
*kok.vaik (9)

Tekee yhteensä 280p. Herran haltuun taas mahtaako se sitten kokeessa onnistua, vaikka se osaiskin. Osaakin. Saako ruveta jo stressaamaan? ;P