Olipas taas shokki olla sisätilassa tokoilemassa. Kuuma niin koiralla kuin minullakin. Keittelin ennen lähtöä munuaisia ja keitinlientä oli koiralle juomaksi mukana - hyvin maistui.

Aloitettiin 2min paikallaololla, L keskellä. Olin ainoa ohjaaja joka meni piiloon. Tiinalta pyysin etukäteen, että kieltää koiralta kaiken haistelun ja vieruskavereiden katselemisen, ja heti piiloon päästyäni kuuluikin seinän takaa tuima äp! Sen jälkeen oli maannut loppuajan nätisti. Lopussa odotin tarkoituksella että vieressä käskevät eka perusasentoon, ja niinhän se ponnahti mudikin istumaan. "Ei" ja "maahan" ja uusi yritys, Tiina hoki meille häiriökäskyjä, mutta ei mennyt koira enää lankaan. Näitä tarttee harjotella erikseen, turha ensin makuuttaa minuuttitolkulla ja pilata hyvä makuu sit loppusäädöillä.

Omalla ajalla muut teki hyppyä ja yksi kerrallaan seuraamista. Hyppyytin vinosti, myös ihan esteen sivusta, hyvin hakee. Sitten otin kapuloiden nostoa luovutusasentoon, joka oli aika haahuilua. Ajattelin etten anna koiralle ollenkaan käskyjä, mutta se sitten haisteli kapuloita ja haahuili mitä sattuu, niin totesin että parasta käskyttää. Silti oli vähän pelleilyä ja lopulta ärähdin että töihin nyt siitä. Sen jälkeen oli jees. Yhdistin vielä nämä eli metallihyppynoutoa. Piti jälleen vähän keskustella että saako sen kapulan tipauttaa omia aikojaan mun jalkoihin ja mikäs se luovutuspaikka olikaan (edessä ja suorassa ja lähellä muttei iholla!). Kyl se sit taas nouti kun nää väännettiin läpi. ;)

Sitten päästiin vuorollamme seuraamiseen. Sanoin ongelmia olevan lähinnä sivuaskelissa ja paikalla käännöksissä (pompoti pompoti), joten työstettiin niitä. Koira oli jo niin kuumissaan ja vire oli matalampi, joten eihän se mitään pompottanut, vaan teki hyvää työskentelyä, ennemmin jopa vaisua kuin yhtään liian kiihkeää. Sain vas. sivuaskeliin vähän täsmennystä miten mun pitää askeltaa että näyttää paremmalta, nyt vähän monotan koiraa päähän. Sitten tehtiin vaan käskytettynä kaikenlaista härdelliä, eri nopeuksia ja kiemuroita. Tiina oli välillä ahdisteleva tuomari ja liimautui kiinni meihin, mutta hyvin keskittyi mudi silti töihinsä :)

Lopputunnista tehtiin monenlaista häiriö-/kontaktiharkkaa. Kouluttaja kävi härkkimässä sivulle käskettyjä koiria ja yritti saada kontaktin katkeamaan. Heitteli leluja, käskytti tule ja mennään, taputti, kaikkea. Sitten yksi kerrallaan jätti oman koiransa paikallaoloon ja meni tekemään vastaavaa häiriötä muille (meitä oli yht 4kpl), palkaten omaa välillä kun se pysyi paikoillaan.

Yksi kurssilainen kysyi kun olin lopettanut hyppynoudot, että kuinka kauan tohon on mennyt. En oikeastaan olekaan ihan varma tarkoittiko se valmista hyppynoutoa vai ylipäänsä koiraani, kun se jatkoi heti perään, että meitä on kuulemma hienoa katsoa kun koiraseni on niin tottelevainen. No kiva :) Vastasin jotain että onpa siihen töitä vuosia tehtykin, ei oo tullu ilmaseks hyppynouto eikä koiran hallinta, tosiaan...