Vaihteeksi hyvä treeni :) Käveltiin hallille, J haki meidät sitten autolla kotiin. Kolme kilsaa nyt ei ole matka eikä mikään kävellä edestakaisinkin, mutta treenikassini on tosi ärsyttävä kannettava (liian lyhyet kahvat ettei yllä kunnolla olalle, liian pitkät että kädestä roikottaessa melkeen ottaa maahan kiinni) ja sitä vituttaa raahata. Keksin kyllä nyt, että ens kerralla otan koiralle vetovaljaat ja se saa vetää pulkassa itse omat kamansa. :D Ens kerta onkin jo viimeinen kerta.

Aloitettiin paikalla makuulla, josta myös kutsuttiin koirat yksitellen luokse. Ei ongelmaa. Loppuun malttoi myös maata vaikka muut käskytti omiaan sivulle. Vapautin suoraan makuulta.

Sitten teemana jäävät, tosin meille taas sellanen seuraa-jäävät-kaukot-luoksetulo-nouto -hässäkkä. Noutokapulan heiton jälkeen käskytettiin vielä aika monta paikallaan käännöstä. Luksi kääntyi hyvin, eikä jäänyt kyttäämään kapulaa, mikä kuulemma on aika yleinen virhe. Tosin eipä se sitten lähtenyt ekalla noutokäskyllä noutamaankaan, vaan ihmetteli vaan sivulla että mitä häh. Autoin sitä vähän kättä heilauttamalla, että toi tuolla. Seuruussa oli paljon juoksua; täyskäännös ja suoraan juoksuun, juoksusta seis, juoksussa täyskäännöksiä ja juoksusta seisomaan jäämisiä. Oli siellä jotain huomautettavaa mutta pääosin koira kuunteli tosi hyvin, ja sille teki erittäin hyvää taas rikkoa kaavaa. Lisää näitä, aina kun saa osaavan liikkurin!

Toisena juttuna hyppynouto. Eka erikoisella kapulalla (muovinen, muistuttaa ihmisten käsipainoa) joka liukui matolla n. 15m päähän hyppyesteestä :D), sit metallilla. Osan otin eteen asti, osassa palkka heti noston jälkeen. Sitten vinoja heittoja puukapulalla; vähän vinot tuli hyvin hypyn kautta takas, mutta oikealle todella vinoon heitetty olis oikonut mun luo ilman paluuhyppyä. Autettiin kropalla, tuli parikin otosta ennen kuin joku ymmärsi antaa avun niin aikaisin, että koira ehti reagoida siihen. Aika kuuliaisesti se kyllä veti tiukan kurvin että pääsi vielä hypyn kautta <3 Loppuun vielä ihan tavallinen kokeenomainen yritä-heittää-helppo-noudettava, josta kyllä kanssa palkka vauhdista. Vauhti nääs vähän hiipui kun noita vinoja hinkattiin niin paljon.

Itsekseen tein aina vuoroani odotellessa mm. vieraan kapulan pitoa, kaukoja (s-i pääosin tosi hyviä pyllähdyksiä tänään, m-i tosi skarppeja hypähdyksiä, eikä tarjonnut väärin seisomaan nousua vissiin kertaakaan), vinosta hyppyä (tosi jees), luoksetulon seisomaan stoppeja nameja heittelemällä (jarrutti aika hienostikin, mutta matto liukas, palkkasin silti kun se kuitenkin yritti) ja pelkkää rauhassa odottelua. Kun istuin itse lattialle seinän viereen, koirakin heitti tassut kohti taivasta ja kerjäsi maharapsuja. Ei paha. Tänään se ei paljoa murissutkaan kellekään, tosin mitään ruuhkapaikkoja ei syntynytkään.

Ensi viikon kokeen kisakirje tuli. Voittajaluokassa onkin sama tuomari kuin viimeeksi. Sama se, toivon vaan ettei L vahingossakaan yritä murrata sille nyt ;P Meitä on 7kpl, ollaan kolmansina, luokka alkaa klo 12.40. Kiva ettei tartte aamuyöllä herätä. Luokat menee osin päällekkäin, kokeessa on kaksi eri tuomaria, joten osa on siis ulkona ja osa sisällä. Sitä ei kerrota mitkä luokat missäkin, mutta samapa se, ei mulla kai oo toiveita. Epäilen, että ylemmät luokat sisällä, kun siellä on niin kätevä paikallaolopiilo. Ai mutta tartteehan avossakin jo piilon! Sit en tiedäkään.