Kattilansillan koululla, ukko ja tytti mukana, tarkoitus mennä jään kautta kotiin ja päästää koirat vähän jahtaamaan toisiaan. Olin rakentanut ruudun ja treenannut vähän seisomaan pysähtymistä itse kävellen (peruuttaen) ja nameja heitellen. Aloitin just ottamaan luoksetuloa takapalkan kera pitkällä matkalla, kun koulun pihaan pölähti ehkä noin kolmekymmentä teiniä, pari autoa ja polkupyörää. Joo kiitti hei teille. Teinilauma jämähti kauemmas hengailemaan mutta ne pari pyöräilijää tuli kohti. Olin kävellyt parikymmentä metriä koirasta ja juuri kutsumassa sitä, mutta kun tyypit vaan näytti taluttavan pyöränsä samaa linjaa jatkaessaan koirani päälle, tuntui että tää ei ole nyt hyvä treenipaikka. Siirryin takas koiran luo, vapautin sen ja lopetin luoksetulot siihen.

Ruudun vieressä vähän matkan päässä uusi yritys. Teinimassa lähti vellomaan ohitsemme, joten tehtiin sitten pelkkää perusasennon kontaktia. Hetki kun siinä nakiteltiin, niin teinit oli ihan hyvin valuneet ohi. Otin ruutua, matkaa joku kolme neljä metriä. Koira ruutuun, namin heitto sinne, koiran vapaamuotoinen kutsuminen takas, nami mun taakse, koira lennosta ruutuun jne. Oli helppoa, oli vauhdikasta ja oli kivaa. Itse asiassa oikein hyvä, että välillä olosuhteiden pakosta tulikin tällasta melkeen pentutreeniä :) Tein myös niin, että jätin koiran seisomaan ruudun viereen n. 5m päähän, siirryin itse koirasta kohtisuoraan poispäin, eli evl:n koira on merkillä -kohta minietäisyyksillä. Siitä ruutukäskyllä ja käsimerkillä ruutuun lähetys, hienosti haki sinne :)

Sitten yksi nouto, puukapulalla. Oli just leikitti narupallolla ja koska olin varma että vapaasti lähetettäessä haukahtaa, käskin koiran sivulle. Kapulalle meni kovaa (ja hiljaa) ja tuli kovaa, vapautin vauhdista. Jes, näitä lisää. Näin sen pitäis mennä.

Ja vielä "yksi liikkeestä istuminen". En tiedä mistä nyt tuuli, aiempi seisomisen treenaaminenko sen sekoitti, mutta jäi tosiaan noin joka toisella seisomaan. Aina avustetun tai korjatun jälkeen ajattelin, että nyt vielä yksi alusta asti onnistunut, ja eikö se taas mennyt ketuilleen. No, päästiinpähän hinkkaamaan, ja kyllä se siitä lopulta.

Sen jälkeen mudi sai oikein kunnon lumessapöllyytykset Tytiltä. :D Kyl ne vaan on niin herttaisia kun ne sitten tykkää leikkiä keskenään. Ei välttämättä pitkään kerrallaan, mutta mielellään ne parikin kertaa päivässä vetää parit erät :)

Kotona pilkoin 18 namia, 3x kuuden kappaleen sarjat. Lisäksi iltaruoka valmiina kupissa. Otin istu-maahan-seiso -erottelua. Itse seisoin ja koira oli vapaasti siinä jossain lähellä. Naks ja nami oikeasta asennosta, jos tekee väärän, niin nami pois ja se kappale on menetetty. Eka sarja kaikki oikein, tokassa yks istuminen jäi seisomiseksi, kolmannessa kaikki oikein! Kyllä se osaa ja nyt se myös kuunteli :)