Mulla oli koira työpäivän ajan (4.30-8.30) autossa mukana. Takki päällä eikä ollut pakkasta, niin hyvinhän se siellä varmasti pärjäilee, mutta kova oli huoli silti. Alkaa vaan noi nartun juoksut olla parhailla päivillään (tänään 11. vrk) ja kotona mudin olo on kovin tuskaisa. Lisäksi meillä on vaan yksi ovellinen huone ja kumpikin koira on sinne suljettuna ainakin kovin hämillään jos nyt ei suorastaan surkeana. Pelkän portin taakse en uskalla jättää, vaikka mudi nyt ei ole sieltä koskaan yli tullutkaan ja kersana saadun palautteen ansiosta kunnioittaa hyvinkin heppoista porttia. Enpä aatellut silti kokeilla tuleeko saksanmuisojia vai ei :P Totesin että parasta ottaa koira autoon. Huomenna mulla on vapaapäivä, ke+to vielä töissä, sitten lähdetään mudin kanssa loppuviikoksi mökille evakkoon. Kotona koirat on portilla erotettuina eri puolella kämppää kun on ihmisetkin kotona. Eilen käytiin illalla yhdessä lenkillä, mutta tästä eteenpäin meinataan pissattaa koirat erikseen ja lenkitkin varmaan erillään. Mudi ainakin äsken malttoi vielä puuhastella konginsa kanssa ja nyt se makoilee tuossa ihan ok. Itse asiassa juuri nyt vinkuu seisoja portin takana...

Ajoimme töistä suoraan agihallille. Rakensin tokot pihalle ja agit halliin. Tehtiin ristiin muutama liike tokoa, sit pätkä agia jne. Koira oli tauolla autossa aika monta kertaa välillä.

Agilityssä rata, jossa keinu, putki, hyppy, kepit, putki, hyppy, hyppy, A, hyppy, pussi. Kokeilin parissa kohtaa erilaisia ohjauksia. Keppejä ei oikein mennyt radan osana jos jäin itse "väärälle" puolelle, mutta pelkkiä keppejä tehdessä onnistui ohjaus heikommaltakin puolelta. Sitä pitää vaan treenailla vielä lisää. Parille kaarteessa olevalle hypylle koira irtosi hienosti ja pystyin ohjaamaan sitä aika kaukaa takaa (no, kaukaa ja kaukaa, mutta meille se oli kaukaa! Mulla on edelleen pakkomielle saattaa se tosi lähelle esteitä kun en luota että se osaa muuten :P). Silloin olin valmiina oikeassa paikassa jatkoradan kannalta.

Purettuani tän tein vielä neljän hypyn pyörityksen, hallilla oli vanhoja ratapiirroksia ja otin niistä yhdestä mallia sen neljän hypyn verran. Kieputtelin koiraa niillä kolmella eri tavalla. Takaakiertoja ja välistävetoja lähinnä. En tiiä kuka sille on tauon aikana opettanut nää jutut mutta sehän meni just niin ku ohjasin eli kaikki hienosti oikein!

Tokosta tehtiin

*ruutu: irtosi ja löysi joka kerta tosi hyvin, palkkasin pari suoraan ja yksi kokeenomainen loppuun saakka. Seuraamaan tulo taas vähän plääh, ärähdin sille siitä. Kai sitä pitäis palkata heti kun se on tullut siihen, kun tuntuu nyt olevan tosi hakusessa tää homma. Jossain vaiheessa jätin ruutuun namikipon ja ihan lopuksi lähetin koiran vielä sinne kylmiltään, hyvin meni.

*luoksetulo: kah, vaihteeksi ongelmana vauhti! Laukalla se tuli kyllä mutta sellasta tosi hissuttelua. Otin aika monta kertaa läpi ja kokeilin Ninan blogista lukemaani, koiran kutsumista perään kun vasta itse on kävelemässä pois. Tuntuu toimivan, jatkan sen käyttöä aina välillä. Sit kun sain vauhdin hyväksi, otin yhden stopin josta heti vapautus taakse.

*istuminen: pari kertaa ei-peräkkäin, kummatkin istui hyvin.

*seuruuta: ärähdin kerran tai kaksi kontaktin tippumisesta ja sitten työskenteli paremmin. Vähän vaisua, koira tuntui ylipäänsä hieman väsyneeltä vaikka olikin samalla kertaa innokas tekemään.