Ajoin agihallille iltapäivällä. Ensin tokoiltiin:

*herättelyksi hyppyä muuten vaan, vinoja lähetyksiä ym. Heitin namin, ja kun koira oli syönyt sen, käskin palaamaan myös hypyn kautta mua kohti. Ei kiertänyt kertaakaan.

*ruutu. Etäisyyttä ei saa hallissa kuin n. 15m. Hyppy oli lähetyspaikan vieressä ja virittelin koiraa suht huolella varmistaakseni että menee ruutuun eikä hypylle. Onnistui. Sen jälkeen ruutua 2-15m matkalta, ei yhtään kertaa maahan asti, vaan palkka ruutuun saapumisesta tai oikeaan kohtaan menemisestä (meinasi jäädä taas oik. etukulmaan, mutta kun en tehnyt mitään, haki kyllä uutta kohtaa. Vähän sillä on se tarkka paikka edelleen haussa; se tietää että toi ei ole ok mutta ei mene määrätietoisesti keskelle vaan enemmänkin alkaa vaan pyöriä ja odottaa koska merkkaan oikean kohdan).

*ruudun ja hypyn erottelua. L:n muodostelma, lähetyspiste kulmassa, ruutu "ylhäällä", hyppyeste "oikealla". Erottelu sekä sanallisen käskyn, käsimerkin (ruutuun on, hyppyyn ei) että mun rintamasuunnan mukaan. Erotteli hienosti. Tätä lisää!

*luoksetulon seisomaan stoppia. Se 15m matka on turhan lyhyt... ekalla aika jees stoppi, tokalla ennakoi ja otin läpi, kolmannella taas ihan ok stop.

*hyppynoutoa muutama. Palkka paluuvauhdista. Tuli laukkaa, mutta vähän sellasta lönkyttelyä kuitenkin. Metallilla yks tasamaanouto, nosto olis voinut olla nopeempi, mutta palkkasin kuitenkin kun kääntyi paluuseen.

*ulkona vielä pitkällä matkalla luoksetulo. Olin jättänyt takapalkan koiran huomaamatta mutta huomasihan se sen kun lähtöön mentiin. Ekalla ennakoi seisomisen vähän ennen merkkikartiota, joten huusin sen vaan uudestaan luo enkä palkannut. Jätin sinne päähän ja seuraava läpijuoksuna kohti "takapalkkaa". Sen jälkeen taas aiottuun suuntaan päin, nyt oli kelpo stop, pääsi palkalle. Taisin ottaa vielä yhden läpi.

Sitten vaihdoin tokoromppeiden tilalle agiesteet. Olin katsonut kotona Clean Run -ratavihkosesta jonkun radan (osan), mutta kas kun unohdin koko vihkon kotiin, niin enhän mä enää muistanut. Tein tällaisen:

Kepeille meno vaati muutaman yrityksen. Jos menin liian pitkälle aloituksessa, koira kiersi aloittamaan pujottelun väärältä puolelta. En ihan tajunnut miksi niin. Kun annoin sen mennä edeltä kepeille, se aloitti oikein.

2-3-4 -kuvio meni ekalla vähän sähläykseksi, mutta kun paransin ohjausta, koira teki just ku toivoin. Tein valssin kumpaankin väliin.

A-este jees, muistaa kontaktit hyvin vaikka on ollut pitkä tauko :) Nopeutta siihen toki sais paljon lisää ja häiriönkestävyyttäkin pitäis treenailla. Nyt jään itse varmistelemaan, vaikka en tiedä onko se edes tarpeellista.

6-7-kuviolla kanssa muutama kokeilu. Ja kas kummaa, kun tiedän mitä teen ja olen ajoissa, koirakin tekee tiukat kaarteet eikä karkaa melkeen kasille ja ties minne. Mulle on edelleen hankala ymmärtää, että ohjauksen on tarkoitus olla vähän koiraa edellä. Jos ohjaan käännöksen kun koira on jo laskeutunut edellisestä hypystä, totta mooses menee vähintään se yks laukka-askel kun se vaihtaa suuntaa. Kun ohjaan ajoissa niin että koira tietää jo hyppyyn ponnistaessaan että tän jälkeen käännytään, se suuntaa hyppynsä jo ilmassa ja jatkaa hypyn jälkeen heti ekalla askeleella oikeaan suuntaan.

8-9 meni ekallakin jo oikein.

Pätkissä siis eka ja sitten pari kertaa koko rata. Muutamaan kertaan koira vähän ujelsi mulle (2-3-4 ja 6-7) mutta heti kun mä paransin, koirakin pysy hiljaa. Virtaa sillä oli taas niin että halliin edeltä juostuaan se hyppeli siellä hyppyjä kun mä vasta pääsin sisälle. :D Kalenteriimmehan on lisätty agikisat 27.3. Jyväksylässä, jos ootte huomannunna. :)

Tytin juoksut (vuoto) on nyt olleet 8 päivää ja tänään mudi on alkanut vähän kitistä. Ilmeisesti haju sen kun paranee. Oi voi. Uskoo kyllä edelleen pelkkää (ihmisen) mulkaisua. Tytti ei sitä kauheesti komenna mutta halukas se ei missään nimessä ole.. Erillään toki ovat aina kun ei valvota. Kauhulla odotan jo millaseksi hullunmyllyksi tää tästä taas yltyy...