Lauantaina Pieksämäellä Kaisa Poutasen tuomaroitavana. Lähdin Luksin kanssa perjantaina aamulla mökille evakkoon kotoa edelleen juoksuisen nartun luota. Lauantaiaamuna ajelimme kokeeseen ja oltiin vielä yksi yö mökillä, äsken tultiin kotiin. Mies oli tietysti tytin kanssa kotona, joten videota ei ole. Luksi oli edelleen aika hajamielinen, se yritti vielä koeaamuna nylkyttää minua - narttu ku narttu? :P

kehäänmenotarkastus: tuomarin kanssa ei ongelmia, mutta just kun hää räpelsi koiraani, seuraava koirakko tunki takaa niin lähelle että L murahti niille.
paikalla makuu: 10. Huh, onneksi viime viikon haistelu ei toistunut!

Oltiin koirakko nro 4, joten koira autoon hetkeksi. Kun hain sen uudestaan vähän ennen omaa vuoroa, katsomoon oli tullut pieni lapsi. Käveli siinä ihan kiltisti ja hiljaa mutta koirani sekosi siitä aika lailla. o_O Ei se oikeastaan pelännyt eikä hinkunut sen luokse, vaan oli vaan jotenkin aivan ihmeissään ja olis toljottanut sitä tien miten pitkään ja hartaasti että mikä ihme toi on. Onhan se nyt lapsia nähnyt ihmisten ilmoilla ennen, joten en ihan tajua mistä tää tuli.

seuraaminen: 8½. Aika armolliset pisteet. Oli siellä hyvääkin mutta vähän kuitenkin hajamielistä, yks pa tais jäädä istumatta ja kontakti rakoili paikoin. Ei kuitenkaan läheskään niin kammottava esitys kuin viikko sitten.

istuminen: 10. No niin.. tämän tuomarin arvosteluperusteet oli mun silmään todella kummalliset. Tuntui arvostavan tosi paljon sitä itse "pääliikettä" ja alku ja loppu oli se ja sama. Luksin seuruu oli jees mutta istumisessa vilkaisin hartian yli että istuihan se. Kuvittelin saavani kasin mutta ei sitten.

luoksetulo: 7. Lähti ihan hyvin = meidän historialla riittävän hiljaa ;). Pysähdykset ok, vauhti parani loppua kohti. Koiran pitäis tulla suoraan sivulle mutta jäi taas eteen, sen verta hyvin mr. hajamieli siis kuunteli kumman käskyn sille sanoin.. no ei siinä mitään, käskin siitä sit sivulle. Luksi kiepsahtaa etukautta. Paitsi tänään lähti kiertämään takaani, jäi taakseni seisomaan ja toljottamaan sitä kersaa. Toistin käskyn, nyt pääsi "kolmannella" sivulle saakka. Liike olis ollut ysi ilman tätä sähellystä.

ruutu: 10. Siirtymisessä taas kitisi (mistä se on nyt tullut?!), virittelyihin ei reagoinut oikein mitenkään ja epäilin että näinköhän se sinne löytää.. lähti kuitenkin reippaasti ja suoraan. Maahan ok. Seuraamaan tuli hyvin, mutta sit taas tipahti kontakti ja seurasi puoli metriä sivussa katsomoon tuijottaen. Mun mielestä se ei ollut mikään kympin suoritus.

hyppynouto: 8. Kapulan nosto vähän hidas kun se lapsi oli just siinä kohdilla mihin kapula oli heitetty.. kävi mielessä, että selkäänsä kyllä saa jos lähtee kesken noudon katsomoon. Toi ihan ok kuitenkin, mutta ekalla sivu-käskyllä istui tyhmänä edelleen edessä, joten tuplakäsky.

metallinouto: 8. Mallasi nostoa hartaasti ja tönäisi/tiputti kapulan kerran siinä ennen kuin lähti tuomaan. (ohjaaja ei kaameasta jännityksestään johtuen oikein enää muista. :D)

tunnari: 7. Mikään ei ole niin varmaa kuin se että mikään ei ole varmaa... "kyl se tän osaa". No osas, siis kyllä se oma sieltä tuli, mutta koira räkäs sen mun jalkoihin ja istui itse kauniisti eteen luovutusasentoon. Muistelin, että jos ohjaaja saa palikan nostettua paikaltaan siirtymättä, siitä saa vielä pisteitä. Kapula oli hyvin tähdätty mun paksupohjaisten vaelluskenkien väliin, joten siinähän pyllistelin ja kaivelin sitä sieltä liikauttamatta jalkoja milliäkään. Kaikesta tästä ilostuneena mudi lopuksi hyppäsi perusasentoon antaen matkalla pusun naamalleni.

savunouseekorvistaaaaaaaaaa ...

Tuomarikin sanoi tässä vaiheessa, että näkee että tää kyllä osaa nää jutut, mutta se ei malta keskittyä loppuun asti ja keskittyisi mieluummin katsomoon kuin tekemiseen.

kaukot: 6½. i-s-m-s-i-m. Vissiin koira aavisti että nyt alkaa ohjaaja höyrytä ja päätti että en tee sit mitään? Oli todella jähmeä. Tuplakäskyjä sen kanssa ei treeneissä juuri koskaan tartte käyttää eikä tää ollu lainkaan tyypillistä luksia. Ekaan istumiseen siis kaksoiskäsky, sit tohon toiseen seisomiseen tuplaläsky, ja lopuksi vielä perusasentoon nousuun tuplakäsky! Oli edennyt hieman vaihtoja tehdessään, joten siitäkin meni miinusta. Se etenee vähän ja se on mulle ihan ok kun itse olen päättänyt että tää tarkkuus riittää mulle, mutta noi tuplakäskyt ei tosiaan ole ok, aijaijai mudiseni!

kokonaisvaikutus: 8. Tuomari tykkäsi mutta harmitteli että tänään koira tekee alkuliikkeet hyvin ja lopussa pistää läskiksi. Mietti että pisteet saattoi jäädä just ykkösen rajoille (mä en ollut nähnyt kaikkia arvosanoja eikä ollut mitään hajuakaan). Halusi vähän rapsuttaa koiraa, koira sano että rapsuta vaan mutta mä sit samalla raiskaan sun jalan, ja mä sanoin että kiittimoro mepäs tästä häivytään NYT...

yhteensä 266p, VOI1, 1./8. ja menolippu evl:n! Joskus kesällä ehkä sitten. Nyt täytyy ihan ekana laittaa toi eläin taas ruotuun ja kertoa että vaikka kotona tai katsomossa odottais mikä vihreä kiimainen elefantti tahansa, sä teet työsi kunnolla. Ei oo oikeen hyvä kisata kun koira ei ole täysin iskussa (ne nartun juoksut), se vaan oppii että koetilanteessa en pääse puuttumaan. Tää ehdottomasti korjataan ennen kun menen sen kanssa minnekään, evl:n en kehtais moisella esityksellä edes osallistua. xO

Pari viikkoa nyt varmaan siis kunnon sulkeisia sekä kentällä että arjessa, sitten pieni totaalitauko ja sen jälkeen opetellaan merkki ja muut puuttuvat osat kuntoon. Tässä nyt alkaa talvitauon jäljiltä agikisakausikin viikon päästä, ja kunhan maastot sulaa, paneudutaan taas pk-hommiin. Toko siis jää varmaan vähän syrjään, mutta hyvä vaan, ohjaajaa ainakin alko jo turhauttaa tää ykkösen metsästys ni keskitytään välillä muihin lajeihin. :)

 

*****

Mökillä sattui hassu juttu. Olin saunassa, makoilin kaikessa rauhassa ihanassa pimeässä hiljaisuudessa lauteilla, kun yhtäkkiä ulkoa alkoi kuulua veret seisauttava ulvonta. Tuli aika liukas lähtö pihalle. Koiraa ei missään, vaikka se just äsken tauolla käydessäni oli makoillut siinä terassilla patjallaan, joten kiljaisin luksimissäsäolet!! Sieltä se sitten pihalta viipotti, ja pian kuuluikin helmipöllön "puputus". Pöllö huuteli ja koirani vastasi sille ulvomalla vielä monta kertaa illan aikana.