Jv-museon puistossa nurtsilla. Tein eka jäljen, tai oikeammin ilmaisuharkan. Viisi ladattua filmipurkkia, jälki yhteensä joku 60 askelta, kulmat vasempaan ja oikeaan. Sitten ruutu, jota kerran siirsin, kun joidenkin tyyppien oli pakko tulla juuri siihen kohtaan. Merkiksi joutui mikälie jarrunestepurkki (3L), kun muutakaan ei autosta löytynyt ruutukartioiden lisäksi.

Ensin ruutu merkiltä vasempaan (5m). Vein koiran merkille seisomaan ja peruuttelin itse. Alkuun oli vähän hankalaa, mutta kun menin ihan koiran eteen lähettämään sen, onnistui. Tän jälkeen peruuttelin uudestaan ja lopuksi sieltä ihan 10 metristä. Sitten vaihdettiin puolta; ruutu merkiltä oikeaan. Tämän kanssa suunnilleen samat kuviot, tosin nyt menin ekalla valmiiksi lähelle koiraa, ettei tule epäonnistumista. Olisi varmaan sujunut suoraan kauempaa, kun ruutu oli jo selvillä monen toiston jälkeen. :) Kerran jossain välissä lähetys merkille, erotteli käskyn hyvin. Lisäksi kerran käskin ruudussa maahan ja otin loppukuvion mukaan. Seuraamaan tulo oli vähän hidas, ehkä koira oli vähän hämillään? Osia pitäis malttaa tehdä vielä vaan erikseen.

(Eilen tehtiin "idari" eli neliö, joka sivulla jäävät, järkässä maahan-seiso-istu-seiso. Kuunteli kaikki sairaan hienosti ja seuraamaan mukaan lähdötkin oli nätit, vau! Lisäksi yksi vauhtiluoksetulo: tuli kovaa. Melkeen liiankin kovaa, ei se pysähdy tollasesta vauhdista. Voi huoh tän kanssa.)

Sitten mentiin jäljestämään. Ihan kamalaa kohellusta, hyvä kun ei sormi hirttäytynyt ohueen muoviseen pyykkinaruun kun mudi lähti vetämään! Tää oli hei jälki, ei mitään vetohiihtoa... Olin piilottanut filmipurkkeja vähän lehtien alle, mutta koira varmaan haistoi tai näki ne silti jo kauempaa eikä olis paljoa nenä maassa kulkenut. Selkeästi kuitenkin muisti homman nimen, joten kielsin sitä vaan tempomasta ja vaadin jäljestämään. Turhan sähläystä se silti oli. Muistaakseni viime vuonnakin tulin siihen tulokseen, että ei tällaisia meille, ei vaan oo mitään järkeä. Pitää tehdä sille sen sijaan kaikki askeleet namitettuja jälkiä ja kerta kaikkiaan vaatia syömään joka ainoa pala ennen kuin liinaa saa milliäkään lisää. Metsässä nyt ei niin tarkkaan oo tarvis mennä, mutta haluan sille lisää tarkkuutta ja täsmällisyyttä. Koko viime kausi oltiin metsässä, pellolla ei tosiaan käyty juuri kertaakaan, ja nyt on kyllä syytä käydä. :P