Agihallilla. Nimenomaan hallissa, kun kentälle joku oli jättänyt rojut levälleen, kitooooooosh. :P Teemana välistävetoja ja keppejä (vaikeammalta puolelta ohjaamista ja aloituksen itsenäistä hakemista). Harjoitus yksi:

Mustat pallurat oli huomattavasti helpompi kuin oranssit. Siis tuo välistävetojen suunta. Mulla meinasi mennä jalat, kroppa, kädet ja varsinkin järki solmuun kun mietin mitä teen väärin ja miten päin mun oikein pitäis olla että koira menis oikein. Mutta onnistui se lopulta! :D Kepeille haki pääasiassa hyvin ja onnistui myös vaikeammalta puolelta. Oli siinä kerran joku sähellys mutta kyllä se menee ne kun alkuun pääsee. Mun pitää varsinkin "väärällä" puolella jäädä vielä reilusti jälkeen eikä yhtään kirittää koiraa, muuten sen rytmi sekoaa.

Toinen melkeen samanlainen, kunhan siirsin yhtä hyppyä vähän:

Kepeille koira haki oikein hyvin.

Loppuun vielä viime epiksistä kaivelemaan jäänyt kohta:

Ylläri, että kyllä se nyt välistävetoja treenattuani ton suoritti oikein hienosti! Kahdestaan kun ollaan ja koiran vire pysyy vielä mukavalla tasolla. Ei varmaan osaa kisoissa. :P :D

****

Raivasin vähän kenttää ja virittelin ohjatun noudon. Kotona ei ole edelleenkään kapuloita. On laippavaneria ja keskiosan tankoa ja ruuveja ja ruuvausvehkeet, mutta ei ole sahaa millä palat saisi osiin. Tai ukolla on, mutta se on työpaikalla, eikä se nyt ole sitä sieltä kuulemma löytänyt että olis voinut kotiin tuoda lainaksi. Tämän treenaaminen on siis jäänyt aika olemattomiin. Pitää joku kerta ajella mökille sahan luokse.

Tein ihan kokeenomaisen kuvion, pienet kapulat. Itse seisoin kuitenkin pari metriä merkistä ja vein koiran merkille, en lähettänyt. Aloitettiin vasemmalla puolella. Tein kolme toistoa, noudettavan kapulan etäisyys syvyyssuunnassa 2m, 6m, 10m, eli vikalla se oli jo oikealla paikallaan. Ajattelin että siirrän sitä vähemmän kerrallaan, mutta koira kertoi että helppo homma, niin turhaan sitä kai puoli metriä kerrallaan junnaa. Sitten vaihdettiin oikeaan ja kuten arvasinkin, vaikka kapula oli siinä 2m kohdilla, koira ei mennyt sinne. Haahuili keskimmäiselle, pysäytin, lähetin uudestaan oikeaan, meni epävarmana vähän matkaa, tuli sitten takas mun luo. Kävin koskemassa kapulaa ja uudella lähetyksellä onnistui hyvin. Tätä siirsin kanssa reippaasti takaisin paikalleen, hyvin sujui. Muutamaan väliin otin merkille menon vaikka yritinkin pidätellä itseäni, älä treenaa kahta asiaa yhtä aikaa... :P Mutta hyvin, joskin vähän hitaalla laukalla, meni.

L kääntyy tällä hetkellä tosi hyvin, just ulkokautta niin kun haluan, ja jotta sen tyyli säilyy, täytyy kapuloita varmaan pitää aina välillä lähempänä, melkeen sivulla. Vähän tuli nyt sellanen kutina, että mä turhaan hissuttelen tän asian kanssa, tiiä vaikka koira tekis valmiin liikkeen ihan hyvin pienen tehotreenin jälkeen.

Naksutinta ei löytynyt vaikka mylläsin auton ja treenihallin nurin oman tai lainavehkeen toivossa. Se on tosi kätsy tohon ohjatun kapulan nostamiseen, se teki viimeeksi lisää vauhtiakin. Mikään naksusana ei vaan korvaa sitä riittävän hyvin. En tajua missä mun kaikki neljä naksutinta oikeen piileskelee, kun mulla on kuitenkin vain yksi treeniliivi ja yksi treenikassi mitä käytän. Jos nyt yksi onkin jonkun takin taskussa kun oon ottanut lenkille mukaan tai käynyt pihassa tokoilemassa, niin missä ne kolme muuta on, hä?!