Työkaverin Vili-koiran kanssa meidän hallilla. Koira osaa teknisesti sekä agia että tokoa ja on alokasluokassa kisannutkin, mutta on valitettavasti aika karkailemaan taipuvainen. Joskus tuli puheeksi että meillä on halli josta ei karkuun pääse, joten tänään ajettiin sinne. Tarkoitus oli nimenomaan että minä kokeilen koiraa. He on saaneet pentukoulussa vähän puutteellisia ohjeita ja mun nähdäkseni karkailu on ehkä hilppasen myös auktoriteettikysymys. Koira ei ole lainkaan riistaviettinen, ei jahtaa edes näköhavainnosta. Lisäksi motivaatiojutut on jääneet puolitiehen; koira pelittää niin kauan kun on nami kädessä ja sit haistattaa pitkät.

Haettiin ensin Vili ja sitten Luksi. Mudista oli hyvin, hyvin, siis ymmärrättekö että HYVIN järkyttävää että meidän autossa oli joku vieras täti, mutta kaikkein kauheinta oli se toinen koira! Tai onhan ne kerran nähneet. Ei L oikeastaan edes murraillut vaan enemmänkin puhisi ja puhkui. Niin järkyttävää ettei edes tiedä mitä sanoisi? :D Sitten se vissiin tunnisti koska kävi häkkiinsä makuulle ja oli aivan nätisti loppumatkan.

Järkytys vaan syveni hallilla, kun mudi jätettiin autoon ja me muut mentiin sisälle. Ei ole sanoja kuvailemaan mudin ilmettä... onneksi Vili piti välillä taukoa ja mudi pääsi hetkeksi kehiin. Tein kaikkia jääviä niin, että työkaveri naksutti oikeat ja itse olin oikeen korostetun koejäykkänä katsomatta koiraa. Istu-seiso-maahan-istu-maahan muistaakseni. Ihan yksi kerrallaan vaan siis, palkka lensi mun oikeasta kädestä taakse. Kaikki teki oikein, hyvä mudi :)

Oli hyvin jännää kokeilla vierasta koiraa! Mä oon sitä muutaman kerran nähnyt ja kuullut siitä kauheesti, mutta enhän mä kovin hyvin sitä tunne. Sehän pelitti paremmin kuin uskottiin! :D Laitoin juuri agiseuraan viestiä otetaanko meille jäseniksi ihmisiä jotka haluaa vaan oikeuden käyttää hallia ja joilla ei siis oo kisatavoitteita. Harrastamisesta hää olis kovasti kiinnostunut, tosi harmi että ne on saanu puutteellisia ohjeita aikoinaan, ja sitten oli moneksi vuodeksi jäänyt koko homma. 6v koiralle on tosi työlästä rakentaa kaikki uudestaan, mutta toisaalta se on saakelin ahne ja se selkeesti myös tykkäsi tehdä aina silloin kun keskittyi. Naksuttimen käskin heti ostaa ja ohjelmaan tulee myös namikipon/etäpalkan opettaminen. Väitettiin, että koira ei tee mitään jos ei oo nami kädessä (taskussa ei riitä), mutta kyllä vaan sain jo yhdellä kertaa siirrettyä namit vasemmasta kädestä oikeaan ja sivulle tuli elikko innoissaan edelleen! Olis aika mielenkiintoinen projekti seurata näiden edistymistä. Meidän halliin en vaan tietenkään niitä voi laskea ellei lupaa ole, joten pitäis sitten etsiä joku muu paikka (eioo) tai pitää koira aina kiinni. Tokoa se ei niin ehkä haittais mutta agiesteitä ei ees missään puistoissa kasva.