Kattilansillan koulun kentällä pienessä tihkusateessa. Olen kipeä, mutta nyt ei flunssat ja kuumeet voi estää, vahvistin nimittäin tulomme ensi viikon kokeeseen ja maksoin ilmomaksun. o_O Koko viime viikko meni treenien kannalta täysin hukkaan, kun oli liian kuuma. Nyt treenataan sitten sateessa ja sairaana.

Tein ruudun valmiiksi ilman koiraa, namilätkälle nami odottamaan. Sijoitin sen niin, että sai tehtyä molemmat suunnat vaan merkillelähetyspuolta vaihtamalla. Virittelyt on "ruuuutu" hyvissä ajoin. Kun kävellään aloituspaikkaa kohti, "missä ruutu - hyvä" kun katsoo sinne. Sitten käännän omaa vartalolinjaa selvästi kohti merkkiä ja "missä merkki - hyvä, ENSIN MERKKI". Hiljaisella äänellä toki puhelen mutta "ensin merkki" tulee silti painokkaasti. Herralla on nääs tapana oikoa ruutuun...

Kierrätin kerran merkin ympäri narupalloon kiinni. Sitten stop merkille ja siitä ruutuun lähetys (vasemmalle). Sinne paineli ihan kympillä! :) Välissä taisin ottaa pelkkää merkkiä muutaman ja sitten koko liike toiselta puolelta (ruutuun oikeaan).

Tämän jälkeen tein Tiinan neuvoman harkan: merkeistä neliö, jonka sivut oli ehkä 8m. Itse seisoin keskellä. Halusin, että koira menee sinne merkille mihin rintamasuuntani (-suuntamme) näyttää. Ekalle toki oli helppoa, mutta kun palkkasin koiran ja käännyttiin viereiselle merkille päin, koirani tietenkin meni samalle mille äsken oli mennyt. Auttoi, kun 90 asteen sijaan käännyin 180 astetta - silloin haki uudelle merkille. Parin tällaisen jälkeen onnistui 90 asteen käännöksetkin. Vauhti koiralla tippui kyllä, mutta se ei varmaan haittaa, johtunee silkasta miettimisestä.

Loppuun vielä vauhdikas ruutu maksiskipolle. Koira venasi autossa, mutta kaipa se näki sen kipon jo ennakkoon, koska lähti kyllä merkille mutta kaartoi parin metrin kuluttua ruutuun päin... pääsinpäs puuttumaan, ja seuraavalla meni ensin merkille josta pääsi palkaksi ruutuun.

***

Vaikuttaa siltä, että mäyräkoiramiehellä ei ole enää mäyristä. Harmittaa lähinnä sikäli, että saa pelätä minkä mastiffin se kenties seuraavaksi hankkii. Fleksi pitkällä ukkoa raahaava mäyris on kuitenkin himpan eri asia kuin vähän isompi koira...