Luonnetestissä Oulunkylässä, hellettä + miljoona. Koiralla aamulla maha aivan kuralla ja sen/helteen takia aikasen nuutunut. Video tulee myöhemmin ja kirjoitan sitten tarkemman kuvauksen, tässä vain loppupisteet.

toimintakyky: +1 kohtuullinen
terävyys: +2 suuri ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
puolustushalu: +3 kohtuullinen, hillitty
taisteluhalu: +2 kohtuullinen
hermorakenne: +1 hieman rauhaton
temperamentti: +2 kohtuullisen vilkas (hyvin lähellä oli +3 vilkas)
kovuus: -2 pehmeä
luoksepäästävyys: +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

yht. +119p +++

Äkkiseltään tuo pehmeys oli iso ylläri. Haalarikohdassa koira karjui varmuudeksi myös kelkalle, ja ammuttaessa koira kääntyi katsomaan kelkkaa. Tunnistan koirassani tuon, että se saattaa jäädä kyräilemään jotain uhkaksi mieltämäänsä juttua, mutta en ole ajatellut että se on pehmeyttä. Nytkin se minusta oli enemmän silleen "perkeleen kelkka, alatko vielä liikkua" kuin "apua, liikkuuko se taas". Onneksi on video, täytyy tutkailla sitä vielä moneen kertaan.

Alun leikissä koira oli tosi vaisu itsekseen (=kuumuus, tuttu ilmiö myös treenatessa, ei kunnolla syty). Tuomarin kanssa leikkiessään koira yhtäkkiä lopetti "nyt mulle riitti". Tulkitsivat tämänkin pehmeydeksi, vaikka tuomari ei astunut koiran varpaille tms. Vähän jäi ihmetyttämään minua.

Kuulemma näkyy, että koiraa on koulutettu kovasti ja se on hanskassa. Hyökkäyskohdassa koira oli mun vierellä ja taisi perääntyä vähän taakseni rääkymään. Tulkitsivat sen juurikin hallinnaksi, koira siis odottaa multa ohjeita ja on saatu niille myös vastaanottavaiseksi. Itseään se puolusti seinässä raivoisasti, ihan hirvitti nurkan takana kuunnella. Sitten sieltä tuli mudi. Panta petti ja koira pääsi irti. Se oli hyökkäillyt päin tuomaria jo monesti siinä kesken uhkauksen, mutta irti päästyään kuitenkin JUMALAN KIITOS valitsi pakenemisen ja tuli mun luokse. Tässä nyt tietysti jo tuli pieni tilanteen nollaus, mutta takas vietynä koira ainakin antoi tuomarin koskea. Ei se missään vaiheessa niihin ihmisiin suhtautunut niin raivolla kuin esineisiin.